ElbilerTophistorie

Xpeng – den “kinesiske Tesla” – er kommet til Europa

Xpeng G3 er den første elbil fra det kinesiske firma, der lander i Europa - og allerførst i Norge.

Vi har tidligere skrevet om kinesiske Xpeng, der blandt andet tæller den kommende Xpeng P7, der er en direkte konkurrent til Teslas Model S. Men allerede nu begynder de altså at levere nogle af de andre modeller til Europa – i første omgang til Norge, som er elbilernes Mekka i Europa.

De første 100 elektriske Xpeng G3 lander i Norge

Xpeng G3 SUV kommer først

Den første bil til at lande i vores naboland er SUV’en G3, der står til 358.000 NOK – eller ca. 250.000 danske kroner, hvilket må siges at være billigt – især fordi bilen faktisk får rigtigt gode karakterer, eksempelvis her hos britiske Autocar, hvor den får fire ud af fem stjerner.

Kontroversielt startup

Xpeng som sådan er typisk kinesisk på den måde at de sværger til den kinesiske måde at drive forretning på; se på de bedste af konkurrenterne, og gør lige som dem. De har været ganske åbne om, at de er mere end almindeligt inspireret af amerikanske Tesla, hvilket da også giver mening – især fordi Tesla faktisk selv på et tidspunkt sagde, at de gjorde deres patenter frit tilgængelige, så andre der ville bygge gode elbiler fik muligheden. Problemet er så bare, at det i realiteten ikke endte med at blive tilfældet, og efterfølgende har Tesla sagssøgt en tidligere ansat der nu arbejder for Xpeng – de hævder at han har stjålet koden til deres Autopilot software og givet den til Xpeng. Kigger man på instrumentbrættet og softwaren i G3 og Tesla, kan man da også se, at de har visse… Ligheder…?

Sådan ser Teslas brugergrænseflade ud
…Og sådan ser Xpengs ud

Intet nyt om flere lande

Xpengs første sending biler er altså landet i Norge – men der er intet nyt om, hvornår de eventuelt skulle komme her til landet. Xpeng har dog tidligere talt om, at deres P7 skulle blive rullet ud i det meste af Europa engang i løbet af sommeren 2021.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.