Sponseret indholdTophistorie

3 gode ting du kan gøre med Thunderbolt 3

Thunderbolt 3 er ikke bare en nem måde at tilslutte ting til computeren på, det er også en kraftfuld grænseflade. Bruger du Thunderbolt 3?

Sponseret indhold – denne artikel præsenteres af Intel

 

Der hersker ingen tvivl om, at Thunderbolt 3 er en kraftfuld grænseflade med en teoretisk maksimal båndbredde på 40 Gpbs, hvoraf 8 Gbps er reserveret til video. Det giver dig, i teorien, mulighed for at overføre filer på over 4 GB pr. sekund og/eller tilslutte skærme med rigtig høj opløsning, alt sammen via et og samme kabel.

Takket være Thunderbolt 3’s høje båndbredde muliggøres anvendelsesområder, som vi ellers kun har kunnet drømme om. Her er nogle af de anvendelsesområder, der er blevet mulige takket være Thunderbolt.

Alt sammen via ét kabel

En af de måske største fordele ved Thunderbolt 3 ud fra et produktivitetsperspektiv er uden tvivl “One cable docking”. Mange moderne og mere eksklusive skærme understøtter Thunderbolt 3 og er udstyret med ethernet samt mange USB-porte.

Thunderbolt 3

Det betyder, at du kan tilslutte f.eks. tastatur, mus og andet tilbehør direkte til skærmen. Tilslut derefter et enkelt Thunderbolt-kabel til din laptop, så får du ikke bare et øget skærmareal, men også tilslutning til alt dit tilbehør samt opladning af din laptop. Alt sammen via ét kabel.

Thunderbolt 3

 

Spil krævende spil med et eksternt grafikkort

Når du kommer hjem fra arbejde, kan du faktisk bruge din laptop til at spille dine favoritspil. Tilslut et eksternt grafikkort, så kan du forvandle din tynde laptop til en rigtig potent gaming-computer. Thunderbolt 3 har ingen problemer med at håndtere informationer fra eksterne grafikkort, der i dag anvender PCIe 3.0 x16 båndbredden på op til 32 GB pr. sekund.

Thunderbolt 3

 

Vidste du, at … alle laptops, der indgår i Intels innovationsprogram Athena understøtter både Thunderbolt 3 og Wi-Fi 6. Hvordan ved du, at en laptop er Athena-certificeret?

Intels mærkning ”Udviklet til mobil ydeevne” viser, at den pågældende computer har en 10. generations processor fra Intel og er Athena-certificeret. Athena-certificerede computere med 11. generations processorer kommer til at hedde Evo og forventes at dukke op på markedet senere i år/tidligt næste år.

Hold øje med dette mærkat på bærbare computere for at være sikker på, at du ved, hvad du får, når du køber laptop.

 

Lynhurtig ekstern lagring

Den båndbredde, der er tilgængelig via Thunderbolt 3, åbner også op for læse- og skrivehastigheder på over 2 GB pr. sekund. Lidt skørt, men guld værd for dig, der vil lave hurtig backup af dine store filer og projekter, når du er på farten.

Thunderbolt 3 til eksterne harddiske giver lynhurtige læse- og skrivehastigheder.

Bruger du Thunderbolt 3 i dag? Og i så fald til hvad? Hvis ikke, hvordan ville du så bruge teknologien i din laptop, hvis du fik muligheden?

Er du interesseret i at vide mere om laptops med Thunderbolt 3? Her er nogle bærbare computere, der er Athena-certificerede, og som bruger Intels 10. eller 11. generations processor, der understøtter Thunderbolt 3.

DellAcerSamsungAsusMSI
XPS 13Swift 3Galaxy Book Ion (2-in-1)Zenbook Flip S (2-in-1)Prestige 14

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.