fbpx

 

 

 

 

Gaming

5 ting du bør vide om Nintendo Switch Lite

Med Nintendo Switch Lite har Nintendo fuldstændig genopfundet Switch. Den er mindre og billigere, men har også smidt et par kernefunktioner.

Nintendo har lanceret Switch Lite; en lommeudgave af japanernes konsol, der er væsentlig mindre, væsentlig billigere og med et par manglende kernefunktioner fra storebror, eksempelvis de løstsiddende controllere og tv-understøttelse. Den køres ud i butikkerne i løbet af efteråret, så den kan nå at ligge under juletræerne – og herunder er der fem ting, du bør vide om Nintendos nye konsol …

Det er en ”rigtig” håndholdt

Den hedder godt nok stadig Switch, men den har ikke storebrorens evne til at transformere mellem en tv-tilsluttet og en bærbar konsol. Switch Lite er en lommekonsol a la PlayStation Portable / PSP / Vita, der er skabt til gaming på farten. Skærmen er skrumpet fra 6,2 tommer til 5,5 tommer, så hele enheden er blevet mindre. Og selv om batteriets kapacitet på papiret er mindre end på Nintendo Switch, så holder Lite længere på en opladning, fordi den kræver mindre strøm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bemærk også på billedet herunder, at Switch Lite i modsætning til storebror er udrustet med en rigtig d-pad på venstre side i stedet for knapper.

Nintendo Switch Lite

Der mangler et par ting …

Bortset fsa skærmstørrelsen er den største forskel mellem Switch og Switch Lite at den lille nye ikke kan tilsluttes en fladskærm. Der er ikke nogen dock og heller ikke noget kabel, der kan smide indholdet op på stuen-tv’et; Lite er lavet til lommen. Derfor er Joy-Con controllerne heller ikke løse. Lite har heller ikke nogen infrarød sensor ligesom HD Rumble er fjernet fra lillebror.

Den kan bruge eksisterende Switch-titler

Enhver nuværende Nintendo Switch-titlel, der understøtter håndholdt, kan bruges sammen med Switch Lite – og det gør de stort set alle sammen. Lite har den samme processorkraft og de samme knapper, så intet er rigtig ændret, bortset fra formfaktoren. 

Der er dog et par undtagelser. For eksempel fungerer de pap-baserede Nintendo Labo-titler ikke med Switch Lite; de spil kræver løse Joy-Con controllere eller er tilpasset den større skærm, så her slår Lite ikke til. Med et par andre titler, såsom 1-2 Switch, er det også nødvendigt at investere i separate Joy-Con controllere og parre dem trådløst med Lite. 

Nintendo Switch Lite

Det er ikke en afløser for 3DS

Selv om det virker ret oplagt, er Nintendo Switch Lite ikke en afløser til Nintendo 3DS, den vil fortsat være at finde i butikkerne – og ifølge Nintendos amerikanske chef, Doug Bowser, vil selskabet fortsætte med at supportere den aldrende 3DS. Når det er sagt, så virker 3DS ikke just som et indsatsområde for Nintendo; der kommer stort set ikke nye titler og under spilmessen E3 havde Nintendo ikke et eneste 3DS-spil med. Den billigere pris og det store bagkatalog af spil taget i betragtning, kan 3DS’eren dog stadig være et godt alternativ til yngre gamere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den kommer i butikkerne til september

Nintendo Switch Lite udgives officielt den 20. september. Vi har endnu ikke fået nogen dansk pris på konsollen, men i USA vil den komme til at koste 199,99 dollars, hvilket er lige over 1.300 kroner ifølge dagens kurs. Lægger man danske afgifter etc. på havner prisen nok på omkring 1.799 kroner herhjemme. Storebror Switch kan til sammenligning købes til 2.399 kroner. Læs vores anmeldelse af den oprindelige Nintendo Switch lige her.

Lite vil kunne købes i gul, turkis eller grå – og senere på året kommer der også en lysegrå Pókemon Sword & Shield-udgave med blå og lyserøde knapper og sticks, såvel som skitser af nye monstre på bagsiden (billedet herunder). Den udgave kommer på gaden den 8. november – en uge før selve spillet kommer i handelen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen Disney+
Back to top button