×
Guides

7 tips og tricks til dine Apple AirPods

Under den glatte overflade gemmer AirPods-hovedtelefonerne på flere muligheder for at hive i håndtagene.

Apples trådløse hovedtelefoner, AirPods, er supersimple. Både af udseende – der er ingen synlige knapper overhovedet – og at benytte. Men under den glatte, hvide overflade gemmer der sig flere muligheder for at hive i håndtagene.

Vi har samlet en række tips til AirPods, så hvad enten du vil ændre på knappernes funktioner, forbinde dem til en Android-mobil eller camouflere dem for eventuelle tyveknægte, så læs med her …

01 // Indstil dine trykfunktioner


Selv om AirPods er befriende fri for knapper, så kan de faktisk betjenes ved at “tappe” på dem. To tap på venstre AirPod sørger for at du kan sige kommandoer til Siri. To tap på højre AirPod starter og pauser musikken.

Men der er også mulighed for at indstille funktionerne selv. Gå ind i Indstillinger > Bluetooth og tryk på det lille “i” ved siden af dine AirPods. Så kommer du ind på en side, hvor du under menupunktet “Tryk to gange på AirPod” kan definere, hvad der skal ske, når du tapper på højre eller venstre AirPod.

02 // Få AirPod-batteristatus på dine enheder


Der er ikke nogen batteriindikator på AirPods-æsken, så du må bruge andre metoder, når du vil vide hvor meget batteri der er tilbage på hovedtelefonerne. Og det er heldigvis ret nemt. Vil du se status på telefonen, skal du bare åbne låget på æsken – så popper der en status op på iPhone-skærmen efter et par sekunder. Og har du installeret ‘Batterier’-widget’en på telefonens ‘I dag’-skærm, kan du få fuld status på alle batterier ved at swipes til venstre på hjemskærmen.

Har du aktiveret Siri på din AirPods kan du dobbelt-klikke på en af hovedtelefonerne og sige “Batteristatus” til Siri, så får du en opdatering.

Ejere af Apple Watch har det endnu nemmere; swipe op på urets skærm og tryk på batteristatus, så får du status på både Apple Watch og dine AirPods (se billedet, red.).

03 // Få besked om hvem som ringer


Du behøver ikke at tage telefonen op af lommen, for at besvare et opkald, når du har AirPods i øret. To hurtige tap på en af dine AirPods besvarer opkaldet (og to hurtige tap afslutter det igen). Men hvad nu, hvis du vil vide, hvem der ringer, inden du besvarer opkaldet? Det kan også lade sig gøre.

Gå ind i Indstillinger > Telefon > Meddel opkald og vælg “Kun hovedtelefoner”. Så vil Siri fremover fortælle dig, præcis hvem som ringer dig op.

04 // Brug dem på tværs af Apple-enheder


Apple har snittet AirPods-brugerfladen, så det er legende let at bruge hovedtelefonerne sammen med andre Apple-produkter – det være sig Apple Watch, Apple TV eller din Mac-computer.

Apple Watch er virkelig simpel. Det eneste, du behøver at gøre, er at swipe op fra urskiven, vælge AirPlay-ikonet i bunden af menuen og derefter AirPods.

På Apple TV skal du trykke på “Play/pause”-knappen på fjernbetjeningen mens AirPods-æsken er åben, så kan du vælge at benytte hovedtelefonerne med Apple TV.

Skal hovedtelefonerne kobles til computeren, skal du klikke på volumen-ikonet i menustriben øverst og vælge AirPods i ‘Enhed til lyd ud:’ (se også billedet).

05 // Find ud af, hvor de har gemt sig


Uden tråd og ganske små: Der er rimelig stor risiko for, at du på et tidspunkt glemmer, hvor du har lagt dine AirPods. Heldigvis er det nemt at finde dem igen. Hvis du har aktiveret Find iPhone (i Indstillinger > iCloud) kan du se hvor hovedtelefonerne befinder sig på et kort. Har dine AirPods bare forputtet sig i hjemmet, så kan du via app’en trykke på “Afspil lyd”, så hovedtelefonerne sladrer om deres placering.

06 // Forklæd dem som tandtråd


En anden risiko er, at de bliver stjålet. Apples design er let genkendeligt og så er de forholdsvis dyre. Men det er der, naturligvis, også råd for; hos Etsy kan du købe et sæt klistermærker, der camouflerer dine AirPods som tandtråd. Find dem hos Etsy.

07 // Brug dem sammen med Google Assistant


Det kan ikke alene sig gøre at bruge AirPods sammen med en Android-telefon – du kan også skifte Siri ud med Google Assistant. For at forbinde hovedtelefonerne til Android-mobilen, skal du sikre dig, at de er i deres æske. Herefter skal du åbne låget og holde knappen på bagsiden nede indtil dioden under låget begynder at blinke hvidt. Så er hovedtelefonerne klar til at blive parret via Bluetooth.

Takket være den gratis app AirpodsforGA kan du hidkalde Google Assistant ved at tappe to gange på den ene AirPod. App’en kan hentes hos Google Play.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.