×
TeknologiTophistorie

6 sommeropdateringer på vej til din Android-telefon

Google har løftet sløret for 6 opdateringer, der rulles ud til samtlige Android-telefoner i løbet af sommeren. Der er fokus på sikkerhed.

Fra at holde adgangskoden sikker til planlægning af tekstbeskeder, der skal sendes på det rigtige tidspunkt. Google opdaterer løbende funktionerne i de tre milliarder aktive Android-enheder verden rundt. Senest har Google annonceret seks sommeropdateringer til styresystemet, der fokuserer på sikkerhed, så du er beskyttet hvis du skal på sommerferie ude i verden.

Opdateringerne rulles ud til samtlige Android-telefoner, uafhængig af mobilproducent, og de kommer alle sammen inden for kort tid. Her er et hurtigt overblik over de nye sommeropdateringer:

1. Android Earthquake Alerts.

Google indledte sidste år arbejdet på det, de kalder “verdens største jordskælvsdetekteringsnetværk”, baseret på teknologi, der er indbygget i Android-enheder. Det giver brugerne besked på at søge sikkerhed, hvis der er tegn på et kommende jordskælv i området. Earthquake Alerts er lanceret i New Zealand, Grækenland, Tyrkiet, Filippinerne, Kasakhstan, Kirgistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan. Lande med højere risici er prioriteret og i løbet af det kommende år kommer flere til, loves det.

2. Marker vigtige beskeder i Meddelelser

Med tonsvis af meddelelser fra familie, venner, kolleger og andre er det nemt at miste vigtige oplysninger. Nu kan du markere dine meddelelser med en stjerne for at holde styr på, hvad der er vigtigt, og nemt finde det senere uden at rulle gennem alle dine samtaler. Bare tryk og hold din besked, så kan stjernen sættes fast. Og når du vil revidere en besked, som din vens adresse eller billedet fra din familiesammenføring, skal du trykke på den stjernede kategori. Markeringerne begynder at rulle bredt ud på Android-telefoner i de kommende uger.

3. Find den perfekte Emoji på ingen tid

Denne her gælder desværre kun telefoner med engelsk, spansk eller portugisisk sprog aktiveret. Fremover vil der i Gboard komme kontekstuelle emojier, baseret på det, man skriver om på et givent tidspunkt. Dette skal hjælpe med at finde den perfekte emoji-kombination det øjeblik, du har brug for den. Kontekstuelle emojier er allerede tilgængelig i Gboard bataen, men kommer til alle Gboard-brugere på enheder med Android 6.0 og nyere i løbet af sommeren.

4. Få adgang til flere apps med din stemme

Bed Google om at åbne eller søge mange af dine yndlingsapplikationer ved hjælp af din stemme. Som eksempler fortæller Google, at man fremover vil kunne bede Google om at betale regninger via Capital One (kreditkortfirmaa). og tjekke hvor langt man har løbet denne uge i Strava-app’en, direkte på låseskærmen. Det er endnu uvist hvilke danske apps, der vil være understøttet, men man kan se, hvad du ellers kan gøre ved at sige “Hey Google, genveje”.

5. Forbedret adgang med kode via Voice Access

App’en Voice Acces er bygget til folk med motoriske vanskeligheder, men er også brugbar for os andre. Med den nye Gaze Detection-funktion kan du sikre, at Voice Access kun virker, når du kigger på din telefon. Så aktiverer du ikke alle mulige aktiviteter, mens du snakker med vennerne. Voice Access har også fået forbedret indtastning af kodeord. Når systemet genkender et kodeordsfelt, vil det automatisk lade dig indtale både bogstaver, tal og symboler v– eksempelvis “dollar tegn” for at indtaste en $.

6. Mere tilpasning i Android Auto

Du kan nu tilpasse mere af din Android Auto-oplevelse – eksempelvis kan launcher-skærmen tilpasses direkte fra telefonen og indstille mørk tilstand manualt. Det er også nemmere at gennemse indhold med nye faner i dine medieapps, en “Tilbage til top” -indstilling og en A til Z-knap i rullefeltet. Og hvis det er din første gang ved hjælp af Android Auto, kan du nu komme i gang hurtigere i din bil med et par enkle klik.

Google har også tilføjet nye app-oplevelser for at forbedre køreoplevelsen. Der kan nu bruges elbilsopladning, parkerings- og navigationsapps i Android Auto. Desuden er Messaging-oplevelsen forbedret, så du kan få adgang til dine yndlings messaging-apps fra Launcher-skærmen. Du kan nemt læse og sende nye beskeder direkte fra apps som WhatsApp eller Beskeder – nu tilgængelig globalt.

Disse funktioner er tilgængelige på telefoner, der kører Android 6.0 eller nyere, når den er tilsluttet din kompatible bil.

Vil du læse mere om de enkelte funktioner, kan du dykke ned i dem på Android.com.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.