fbpx

 

 

 

 

GamingTophistorie

Apple blokerer bevidst for Stadia og xCloud

iPhone og iPad-ejere kan ikke få adgang til hverken Stadia eller xCloud. Apple vil nermlig ikke lukke dem ind i App Store.

Den 15. september åbner Microsofts nye cloud-spilletjeneste, xCloud, i 22 lande verden over, heriblandt Danmark. Men ligesom det er tilfældet med Googles Stadia, så har iOS-enheder ikke adgang. Og det er der en god grund til: Apple vil nemlig ikke lade de to spilletjenester få adgang til App Store.

I et interview med Business Insider forklarer Apple, at spilletjenesterne overtræder reglerne i App Store og derfor kan de ikke gøres tilgængelige til iOS-brugere. Overtrædelsen består angiveligt i, at både Stadia, xCloud – og i øvrigt også Nvidias GeForce Now – er apps, der samler spillene på samme måde som App Store selv gør det. Dermed optræder spiltitlerne ikke enkeltvis, hvorfor de ikke dukker op i App Stores søgeresultater. Det forhindrer også Apple i at godkende de titler, der gøres tilgængelig for brugerne – og det er en total no-go.

Artiklen fortsætter efter annoncen

“App Store blev oprettet for at være et sikkert og pålideligt sted forbrugerne at opdage og downloade apps. Før de kommer i vores butik, gennemgås alle apps i henhold til det samme sæt retningslinjer, der er beregnet til at beskytte kunderne og give en fair og lige konkurrencevilkår til udviklere,” skriver Apple, og uddyber:

“”Vores kunder nyder fantastiske apps og spil fra millioner af udviklere, og gaming-tjenester kan absolut lanceres i App Store, så længe de følger det samme sæt retningslinjer, der gælder for alle udviklere, herunder indsendelse af spil individuelt til gennemgang og visning i søgninger. Ud over App Store kan udviklere vælge at nå alle iPhone- og iPad-brugere over nettet gennem Safari og andre browsere i App Store”.

Microsoft er naturligvis ikke tilfredse med Apples holdning. I et tweet via mediet Protocol, forklarer Microsoft, at de hstadig kæmper for at bringe xCloud / Xbox Games Pass til iOS-platformen:

“Apple står alene som den eneste platform der nægter forbrugere at bruge cloud-spil- og spilabonnementstjenester som Xbox Game Pass. Og den behandler konsekvent gaming-apps forskelligt, og anvender mere lempelige regler på ikke-spil-apps, selv når de inkluderer interaktivt indhold. Alle tilgængelige spil i Xbox Game Pass-kataloget er vurderet af uafhængige vurderingsorganer som ESRB og regionale ækvivalenter.

Vi er forpligtet til at finde en sti til at bringe sky-spil med Xbox Game Pass Ultimate til iOS-platformen. Vi mener, at kunden skal være kernen i spiloplevelsen, og spillerne fortæller os, at de vil spille, forbinde og dele hvor som helst, uanset hvor de er. Vi er enige”.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button