GamingTophistorie

Apple blokerer bevidst for Stadia og xCloud

iPhone og iPad-ejere kan ikke få adgang til hverken Stadia eller xCloud. Apple vil nermlig ikke lukke dem ind i App Store.

Den 15. september åbner Microsofts nye cloud-spilletjeneste, xCloud, i 22 lande verden over, heriblandt Danmark. Men ligesom det er tilfældet med Googles Stadia, så har iOS-enheder ikke adgang. Og det er der en god grund til: Apple vil nemlig ikke lade de to spilletjenester få adgang til App Store.

I et interview med Business Insider forklarer Apple, at spilletjenesterne overtræder reglerne i App Store og derfor kan de ikke gøres tilgængelige til iOS-brugere. Overtrædelsen består angiveligt i, at både Stadia, xCloud – og i øvrigt også Nvidias GeForce Now – er apps, der samler spillene på samme måde som App Store selv gør det. Dermed optræder spiltitlerne ikke enkeltvis, hvorfor de ikke dukker op i App Stores søgeresultater. Det forhindrer også Apple i at godkende de titler, der gøres tilgængelig for brugerne – og det er en total no-go.

“App Store blev oprettet for at være et sikkert og pålideligt sted forbrugerne at opdage og downloade apps. Før de kommer i vores butik, gennemgås alle apps i henhold til det samme sæt retningslinjer, der er beregnet til at beskytte kunderne og give en fair og lige konkurrencevilkår til udviklere,” skriver Apple, og uddyber:

“”Vores kunder nyder fantastiske apps og spil fra millioner af udviklere, og gaming-tjenester kan absolut lanceres i App Store, så længe de følger det samme sæt retningslinjer, der gælder for alle udviklere, herunder indsendelse af spil individuelt til gennemgang og visning i søgninger. Ud over App Store kan udviklere vælge at nå alle iPhone- og iPad-brugere over nettet gennem Safari og andre browsere i App Store”.

Microsoft er naturligvis ikke tilfredse med Apples holdning. I et tweet via mediet Protocol, forklarer Microsoft, at de hstadig kæmper for at bringe xCloud / Xbox Games Pass til iOS-platformen:

“Apple står alene som den eneste platform der nægter forbrugere at bruge cloud-spil- og spilabonnementstjenester som Xbox Game Pass. Og den behandler konsekvent gaming-apps forskelligt, og anvender mere lempelige regler på ikke-spil-apps, selv når de inkluderer interaktivt indhold. Alle tilgængelige spil i Xbox Game Pass-kataloget er vurderet af uafhængige vurderingsorganer som ESRB og regionale ækvivalenter.

Vi er forpligtet til at finde en sti til at bringe sky-spil med Xbox Game Pass Ultimate til iOS-platformen. Vi mener, at kunden skal være kernen i spiloplevelsen, og spillerne fortæller os, at de vil spille, forbinde og dele hvor som helst, uanset hvor de er. Vi er enige”.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.