×
TeknologiTophistorie

Årets mest populære Google-søgninger

Det kan næppe overraske, at 'coronavirus' topper listen over, hvad danskerne har søgt mest på i løbet af året ...

Da Google er verdens mest benyttede søgemaskine giver den et godt indblik i, hvad der optager danskerne. I år har det – ikke overraskende – været coronavirus. Ifølge de årlige Google Trends, der netop er blevet offentliggjort, topper ‘Coronavirus’ ikke bare den generelle liste, den har også indflydelse på andre kategorier.

Eksempelvis er de mest søgte spørgsmål i løbet af året: “hvor mange er smittet med Corona i Danmark” og “hvor mange er døde af Corona i Danmark”. Og i kategorien Hjemmelavet topper Corona også med søgningerne håndsprit og mundbind.

Kigger man på kategorien “Bedste …” et det heller ikke restauranter eller caféer, der topper listen, men i stedet ordene romkugler og kanelsnegle.

– Tendenser ude i samfundet slår direkte igennem i danskernes søgeaktivitet på Google i form af milliarder af søgninger, og derfor er listerne en meget god strømpil på året, der gik. Det har vitterligt været et nyhedsår på speed – vel i en grad, vi aldrig har set før. Det er samtidig meget tydeligt, at vi alle har skulle omstille os til en ny virkelighed, hvor vi tilbringer mere tid med familien, siger kommunikationschef for Google i Danmark, Jesper Vangkilde, i en pressemeddelelsen.

Her er de 10 mest trendende søgninger i Danmark 2020:

  1. Coronavirus
  2. Matematikfessor
  3. USA-valg
  4. Coronatest
  5. Grammatip
  6. Mundbind
  7. Sundhed
  8. Håndsprit
  9. Min uddannelse
  10. Indefrosne feriepenge

Bevæger vi os over i “vores egen” verden, altså elektronik, så er det PlayStation 5 og Xbox Series X, der topper listen, mens iPhone 12 og Sonos Arc også ligger højt.

Listerne er baseret på de søgetermer, der oplevede årets højeste stigning sammenlignet med året før. Du kan se alle kategorier og lister hos Google Trends.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.