TeknologiTophistorie

Amazon forbereder åbning i Danmark

Corona-nedlukningen tog livet af Arnold Busck-bogkæden og nu ser det ud til, at Amazon vil tage kvælertag på resten af de danske boghandlere.

Amazon er i gang med at forberede en åbning i Danmark. Den amerikanske e-handelsgigant har ifølge Børsen indgået en aftale med forlaget Gyldendal og forhandler samtidig med mindst to andre store danske forlag. De skal alle levere bøger til den Amazon-ejede netboghandler The Book Depository.

Også Lindhardt & Ringhof og Politikens Forlag har modtaget tilbud om samme aftale, men der er indtil videre kun Gyldendal, der har forhandlet færdig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos Amazon vil man ikke kommentere på, om den øgede aktivitet betyder, at Amazon er på vej mod Danmark:

”Alt, der handler om fremtidige planer, for eksempel åbningen af en dansk forretning og generelle planer for Danmark, er spekulationer, som jeg hverken kan eller vil kommentere,” meddeler selskabet til Børsen.

Amazons kontakt med de danske forlag har, meget forståeligt, fået danske Boghandlerforeningen op af stolen. I en pressemeddelelse opfordrer de medlemmerne – de danske boghandler – til at give kunderne det, Amazon ikke kan.

– Det er Boghandlerforeningens råd til medlemmerne, at de nu benhårdt skal fokusere på alt det, som de kan, og som Amazon bevisligt har svært ved. For eksempel den personlige kontakt og kendskabet til kunderne, den personlige rådgivning og inspiration, et veluddannet og velorienteret personale og et stærkere fokus på spændende aktiviteter og events i boghandelen, siger Bo Dybkær, direktør i Boghandlerforeningen.

Går det, som det er gået i andre lande, vil Amazon gennem en meget aggressiv prissætning forsøge hurtigt at opnå betydelige markedsandele, advarer foreningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Det er meget vigtigt, at boghandlerne er bevidste om den rolle, de spiller i lokalområdet, og taler med kunderne om det. Når man bruger 100 kr. på Amazon, forsvinder alle ens penge ud af lokalområdet, mange af dem faktisk helt ud af landet. Når man bruger dem i den lokale boghandel eller i en dansk webshop, er man med til at skabe jobs og omsætning herhjemme, og en stor del af pengene bliver ofte i lokalområdet i form af skatteindtægter, huslejer og anden omsætning i det øvrige lokale erhvervsliv, siger Bo Dybkjær.

Læs også vores store feature om e-handelsgiganten: Amazon – Før, nu og snart.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.