×
Amazon PrimeTophistorie

Amazon Prime fremhæver dialogen med kunstig intelligens

Kunstig intelligens skal fremhæve dialogen på Amazon Prime, så det bliver lettere at høre hvad der siges, uanset lydsystem.

På vores egne breddegrader har især DR, måtte høre for utydelig dialog i deres serier. Om Amazon Prime har fået samme klager melder historien intet om, men de begynder nu at tilbyde særlige lydspor, der fremhæver dialogen.

Det er i første omgang på egenproducerede film og serier, med engelsk dialog, som er taget under behandling. Du kan derfor vælge det særlige lydspor på serierne The Marvelous Mrs. Maisel, Tom Clancy’s Jack Ryan og Harlem. På filmsiden er funktionen tilgængelig på The Big Sick, Being the Ricardos og Beautiful Boy.

Har du en soundbar eller et større lydanlæg tilsluttet dit TV, så er funktioner til fremhævelse af tale som oftest indbygget. Det gælder eksempelvis på de populære enheder fra Sonos, såsom Arc og Ray.

“Hos Prime Video er vi engageret i at bygge inkluderende, retfærdige og underholdende streamingoplevelser, for alle kunder. Vores katalog af indhold der er tekstet og synstolket fortsætter med at vokse og ved at udnytte vores teknologiske kapacitet kan vi skabe industriledende funktioner, såsom Dialog Boost,” udtaler Raf Soltanovich, VP of technology hos Amazon Prime Video og Amazon Studios til Variety.

Dialogen forbedres via kunstig intelligens, der kan finde og udpege steder i film og serier, hvor dialogen kan være utydelig. Herefter isoleres talemønstre og lyden forbedres, for at ende med en dialog, der er mere klar og tydelig. Ifølge Amazon Prime, så giver denne metode bedre resultater end blot at øge lydstyrken på centerkanalen, hvor tale oftest er placeret i et lydspor.

Foto: Amazon Prime

Dialog Boost er tilgængelig på alle platforme, der understøtter Amazon Prime. Der kan på de tilgængelige titler vælges mellem tre grader af boost af dialogen. Valget foretages der, hvor der vælges ønsket lydspor normalt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.