×
AnmeldelseHifi

Anmeldelse: AMADEUS ADRBT414B DAB+ radio

Om få uger er det slut – det gamle DAB signal lukker og slukker, og hundredetusindvis af DAB radioer bliver pludselig stille, og kan ikke bruges til andet end brevpresser. Derfor er der brug for nye DAB radioer i de små hjem, hvis man da ikke i stedet kaster sig over at bruge internet radio i stedet. Når du i fremtiden skal lede efter en DAB radio skal du se efter DAB+ mærket, der betyder at radioen er forberedt på den nye standard. Der er dog ikke meget valg længere, for de ”gamle” DAB radioer er for længst fjernet fra butikkernes hylder.

Ukendt mærke leverer god valuta

Amadeus er ikke just et kendt brand, men det afholder dem ikke fra at lave nogle ganske fornuftige produkter –  til prisen i hvert fald. Testudgaven vi har fået med det meget lidt mundrette navn ADRBT414B er et godt eksempel på et no-nonsens produkt der kan præcis det, det skal – men ikke meget mere.

Fin lyd

Generelt er lydkvaliteten i DAB radioer ikke god. De er ofte meget langt fra at kunne konkurrere med de mere ”almindelige” bluetooth højttalere, der simpelthen bare altid lyder bedre. Det er mærkeligt at ingen rigtigt laver en kombination af en rigtigt god bluetooth højttaler med indbygget DAB+. Ikke desto mindre er Amadeus’en her ganske tæt på, for lydkvaliteten er trods alt bedre end på de fleste af konkurrenterne. Men vi kunne godt ønske os en bedre defineret mellemtone og en lidt mere klar lyd i det hele taget.

Simpel betjening

Der er faktisk ikke meget at sige om betjeningen, for ”what you see is what you get”. Menuerne er overskuelige, og det er let at indstille kanaler. Der medfølger en lille fjernbetjening, hvilket ikke er standard på de fleste DAB radioer i denne prisklasse, så det er der også et lille plus for. Hjulet hvor man skifter imellem menuer og vælger kanaler virker solidt – ligesom i øvrigt radioen gør i det hele taget.

God modtagelse

Hvor flere konkurrenter kan have problemer med at modtage signaler hvis antennen ikke er foldet helt ud, så leverer Amadeus radioen faktisk et signal uden problemer selv med antennen foldet helt ned. Der kan selvfølgelig være steder hvor det ikke gør sig gældende, men hvor jeg har testet den er der normalt ofte problemer – og de er altså ikke til stede her.

God allround radio

Hvis du skal købe en radio der kan tage over for din snart afdøde DAB modtager, så er dette et udmærket bud. Prisen på de 999 kr. er aldeles rimeligt, og du får endda en bluetooth højttaler med i købet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.