×
Mobil og tablets

Anmeldelse: Apple iPad Pro Magic Keyboard

Magic Keyboard til iPad er et rigtigt lækkert stykke tilbehør, der bare koster voldsomt meget mere end det burde. Men kvaliteten er helt i top.

Apple har indtil nu stædigt holdt på, at en bærbar ikke skal have touchskærm, hvilket man kan være uenig eller enig i. Under alle omstændigheder er der ingen tvivl om, at der findes dem, der virkelig gerne vil have en hybrid – altså en blanding af en tablet og en “rigtigt” bærbar, og det har flere af Apples konkurrenter forsøgt at lave med varierende held i årevis. Men nu har Apple pludselig sadlet lidt om, for i forbindelse med lanceringen af iPad OS14 var der pludselig åbnet op for “rigtig” understøttelse af tastatur og mus til iPad. Og med iPad Pro lanceringen kom også et tastatur, Magic Keyboard, som må siges at gå all-in på konceptet om at omdanne en iPad til en “rigtig” computer. Og det keyboard har vi altså nu endelig fået til test.

Ligner et Folio keyboard – og så alligevel ikke

Ser man iPad med det nye keyboard udefra – altså når iPad er foldet sammen – ligner det meget det eksisterende folio keyboard. Det er dog en del tykkere end folio keyboardet, men hvorfor finder man ud af straks man åbner keyboardet op; Magic Keyboard gør nemlig iPad til en bærbar, komplet med både trackpad og et glimrende keyboard, der nærmest føles som noget, der lige så godt kunne sidde på en MacBook.

Oser af kvalitet

Magic Keyboard er et lækkert keyboard – det er der slet ingen tvivl om når man får det i hænderne. Apple er, som altid, garant for en gedigen byggekvalitet, og det føles da også på det nye keyboard, som virker bundsolidt. Følelsen af kvalitet går igen når man trykker på tasterne, der giver et tilfredsstillende klik – og som i øvrigt, igen, simpelthen bare føles som et rigtigt tastatur.

Som at bruge en bærbar

Hvordan er det så at bruge Magic Keyboard i hverdagen? Det er ret fantastisk. Tastaturet er lige så bekvemt at skrive på, som de fleste bærbare 13″ notebooks jeg har prøvet, også til længere tekster. Det lyder rigtigt, og det føles også helt rigtigt. Denne anmeldelse er skrevet på Magic Keyboard, og der er faktisk ikke noget der adskiller sig markant fra at skrive på en “rigtig” bærbar – undtagen en enkelt ting: Måden man kan folde “den bærbare” ud på er ret begrænset. Man kan egentlig godt sidde med den i skødet, men det er tydeligt, at det ikke er det der er ideen med det – man kan simpelthen ikke vinkle skærmen godt i forhold til tastaturet. Hvis man sidder med det på et bord foran sig går det straks meget bedre. Det er ikke en dealbreaker for mig, men det er naturligvis noget, du skal være opmærksom på, hvis du gerne vil sidde meget med iPad Pro i skødet og skrive længere tekster.

Måden man bruger trackpad’en på kræver lidt tilvænning. Ikke rent hardwaremæssigt, for selv om den er mindre end de enorme trackpads man ser på Apples bærbare, så fungerer den lige så godt og præcist. Det er mere i software, at du skal vænne dig til iPadOS’ måde at gøre tingene på. Du har ikke en curser eller pil at gøre godt med. I stedet har du en lille… Kugle? Når du kommer i nærheden af noget der kan aktiveres, virker den nærmest magnetisk, og bliver eksempelvis suget ind i ikoner. I starten føles det lidt mærkeligt, men ganske hurtigt får man fornemmelsen af det, og efter knap en uge med iPad Pro med tastatur føles det helt naturligt, og det fungerer godt. Apple har vanen tro lavet sit helt eget system og, igen vanen tro, må man bare indrømme, at de godt ved hvad de laver. Bevares, softwaren kan optimeres og der mangler understøttelse i mange apps, hvor betjeningen adskiller sig fra standarten, men det er ikke et reelt problem særligt tit, og det er noget, der vil løse sig med tiden.

Ekstra USB-C

iPad har kun en enkelt USB-C indgang, hvilket kan være irriterende hvis du bruger den sammen med tilbehør og samtidig gerne vil have mulighed for at lade den op. Det problem er fikset når du har Magic Keyboard på din iPad for, diskret i siden af hængslet, er placeret en USB-C indgang. Jeg har testet med en multi adapter, og alt virkede perfekt. (Naturligvis.) Det kunne være en lille detalje, men helt ærligt, så vil det være en rigtigt stor ting for de, der vil bruge iPad Pro professionelt.

Prisen er i overkanten – en del i overkanten

Jeg er med på, at Apple ikke sælger deres ting for billigt. Vi der har med Apple at gøre har vænnet os til, at priserne ligger hvor de ligger. Til gengæld er gensalgsværdien ofte også ganske god, og langt bedre end de fleste konkurrenter. I dette tilfælde må jeg dog sige, at Apple har strammet garnet, så barnet er helt blåt i hovedet. 2.599 kr. for den “lille” udgave af tastaturet til 11″ iPad Pro – og hele 2.999 kr. for den større til 13″. Det er decideret vanvittige priser, når man tænker på, at andre kan bygge en hel bærbar for det samme – og Apples egne “billige” iPads koster også ned omkring de 3.000 kr. Det får samtidig den dyreste iPad Pro op i svimlende 17.000 kr… Jeg ved ikke helt, hvem der reelt skulle synes at den er det værd, taget i betragtning, hvad man kan få for de penge. For eksempel kan du købe en 13″ MacBook med quadcore processor og 1TB SSD for det samme.

Når det er sagt må jeg også bare sige, at jeg ELSKER iPad Pro med det nye keyboard. Følelsen af, at have fået en ægte multi-maskine er fænomenal, og til langt de fleste dagligdags opgaver vil jeg klart foretrække den frem for at slæbe rundt på en større bærbar.

Hvem skal købe?

Helt ærligt. Jeg er ikke sikker. Folk, der har for mange penge? Virksomheder, for hvem brugen af en iPad er essentiel, og det kan give noget ekstra at have tastatur (Det ER jo Pro, trods alt)? Jeg ved det ikke helt. Men jeg ved, at Apple har bygget det hidtil bedste tastatur til en tablet jeg nogensinde har prøvet. Og så må du jo lade det være op til din pengepung, om den overlever en udskrivning på 3.000 kr. for et tastatur.

iPad Pro Magic Keyboard

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: Fra 2.599 kr.

Magic Keyboard til iPad er et rigtigt lækkert stykke tilbehør, der bare koster voldsomt meget mere end det burde. Men kvaliteten er helt i top.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.