Anmeldelse

Anmeldelse: Apple iPad 2020 (8. generation)

iPad 2020 er lidt hurtigere end forgængeren - og har en hurtigere lader i kassen. Udover det er der ikke meget nyt.

iPad er en af Apples virklige storsællerter, og med god grund. Hvad man så end måtte mene om firmaet må man bare indrømme, at en tablet ikke reelt var en tablet før Apple lavede iPad og Steve Jobs præsenterede den – for nu 10 år siden.

Der er stadig noget magisk over en iPad – også iPad 2020. Og selv om der er kommet mere avancerede familiemedlemmer til – som eksempelvis iPad Pro serien (vi har anmeldt den seneste her) og den helt nye iPad Air – så er det stadig den “ægte” iPad. Problemet er så, at den begynder at se en smule gammeldags ud, nu hvor vi efterhånden har vænnet os til, at startknappen er død og borte.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Der er ikke meget forskel på denne generation og forrige. Designet er fuldstændigt magen til sidste års model.

Når det er sagt, bliver denne anmeldelse ret kort. Der er nemlig ikke voldsomt mange forskelle på denne iPad og den, jeg anmeldte sidste år.

Hvad ER forskellen egentlig på iPad 2020 og 2019?

Der er i praksis kun EN forskel på den “gamle” fra 2019 og den nye iPad 2020: Hastighed. Processoren er blevet opgraderet til A12 Bionic, hvilket er et gedigent spring, der ifølge Apple leverer en ydelse der er 40% over, hvad du kunne finde på forrige generation – og den dobbelte grafikydelse. Hvis iPad bruges som spillemaskine – og det er ofte tilfældet – så er især det vigtigste faktisk ganske vigtigt. Jeg har prøvet at køre en del spil, også nogle ganske krævende, og jeg har på intet tidspunkt oplevet at der var problemer med hastigheden på iPad 2020.

Ser man på hastighedsmålingerne er der også ganske betragtelige tegn på, at Apple ikke overdriver deres påstand om en hastighedforøgelse på omkring 40%.

Geekbench viser en hastighed på 1115 på single core og 2779 på multicore. Det er selvfølgelig under iPad Pro der scorer 1116 og 4556 (iPad Pro 12.9″) Men der er også langt fra en iPad Pro (især på prisen) til den billigste iPad, og set i det lys er forskellen i ydelse faktisk ikke enorm. Du vil med andre ord ikke opleve problemer med afvikling af noget som helst – det ville du nu nok heller ikke med forrige generation, men eftersom det var en A10 Fusion processor der sad i den, er der alligevel et godt spring op til den nye version med A12 Bionic. iPad 2020 er altså væsentlig mere fremtidssikret end forrige udgave.

USB-C oplader – men lightning stik

Den anden store forskel på sidste års model og den nye er, at Apples nye 20W oplader følger med i kassen – og ja tak til det! Godt nok er der stadig lightning stik i den anden ende – men hvis du eksempelvis har en iPhone 10 eller 11 hvor lynopladeren ikke fuldte med, får du altså nu en med i kassen. Det er alligevel en fornuftig besparelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hold dig fra den mindste

Den “mindste” udgave af iPad kommer med… Hold nu fast… 32GB hukommelse. Nu om dage er det ganske håbløst med 32GB, så jeg ville virkelig ønske at Apple bare droppede den mulighed og startede ved 64GB, som reelt er det mindst acceptable. Under alle omstændigheder vil jeg anbefale at du, hvis du køber iPad 2020, vælger mindst 64GB hukommelse.

Hvem skal købe iPad 2020?

Svaret på det spørgsmål er egentlig enkelt: Dem, der har brug for den billigst mulige iPad. iPad 2020 er perfekt til børnene og den er hurtig nok til at køre alle deres spil de næste mange år. Men hvis du allerede har en iPad, der ikke er synderligt gammel, ja så er der ingen grund til at investere i den nye generation. Og hvis du overvejer at investere i tilbehør som pen og tastatur, så ville jeg anbefale, at du lige ventede og så på iPad Air i den nye udgave. Den koster godt nok noget mere, men hvis du leder efter en reel erstatning for en bærbar, så vil den opfylde dit behov væsentlig bedre. Vi anmelder selvfølgelig iPad Air 2020 når den engang dukker op.

Du kan læse mere om den nye iPad hos Apple her.

Apple iPad 2020

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: Fra 2.799 kr.

iPad 2020 er en god tablet til dig, der "bare" vil have en billig iPad. Den er hurtigere end nogensinde og har fået en meget bedre USB-C oplader. Men spændende - det er den ikke, og designet begynder at se lidt træt ud.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.