AnmeldelseLegetøj

Anmeldelse: LEGO 75244 Tantive IV

LEGO har lavet en fantastisk model af det mytologiske Tantive IV-rumskib – fyldt med små detaljer, der glæder en gammel Star Wars-fan som mig.

Efter min anmeldelse af LEGO 75243 Slave 1 20th Anniversary Edition fik jeg lynhurtigt abstinenser efter mere – og LEGO indvilgede heldigvis i at sende mig sit seneste Star Wars-sæt til anmeldelse. LEGO 75244 Tantive IV er en model af blockade-runneren Tantive IV, der er det allerførste rumskib man ser i Star Wars-filmen fra 1977. Det er rumskibet, der huser både Prinsesse Leia, C-3PO og R2-D2 og hvor vi første gang møder Darth Vader, efter hans Stormtropper entrer skibet for at finde de stjålne planer til Dødsstjernen. Skibet ses også i de allersidste minutter af filmen Rogue One fra 2016. Der er altså tale om et ret overset, men ikke desto mindre mytologisk skib fra Skywalker-sagaen. Sættet blev da også udgivet den 4. maj – May 4th.

Det er ikke første gang LEGO har haft fingrene i Tantive IV – for ti år siden lancerede de skibet første gang, men der er sandt at sige sket en del siden. 2009-modellen er både fysisk mindre og langt mindre detaljeret end denne 2019-udgave, der simpelthen er smækfyldt med små lækre detaljer.

Artiklen fortsætter efter annoncen
LEGO 75244 Tantive IV

Tantive IV er garneret med seks minifigurer, nemlig Prinsesse Leia, C-3PO, R2-D2, Kaptajn Antilles, en oprørssoldat og så Bail Organa, der får sin debut som LEGO-figur i dette sæt. Det er ham længst til venstre på billeder nedenfor. Leia er en opdateret udgave med kjole i stedet for de normale ben (men benene følger også med, så hun kan sidde ved bordet sammen med Bail Organa i den færdigtsamlede model – godt træk LEGO).

LEGO 75244 Tantive IV
De seks figurer, der følger med i sættet.

Kassen åbnes …

Tantive IV-sættet er enormt. Det består af 1.768 dele, der er fordelt i 14 nummererede poser. Ved siden af ligger fire specialklodser, der bruges til cockpittet i fronten af modellen, samt en diger samlemanual på 280 sider. Manualen indledes med informationsartikler om både designteamet hos LEGO og skibets historiske kontekst; naturligvis med billeder af både designerne og Tantive IV fra filmen. Det er ikke bare interessant information, det giver mig også en klar fornemmelse af, at sættet er lavet med den allerstørste respekt for Star Wars-universet generelt og Tantive IV i særdeleshed. Der er, naturligvis, taget visse friheder i designet for at tilpasse modellen til figurerne – eksempelvis virker film-originalen knapt så spinkel og cockpittet er mindre – men jeg synes faktisk at LEGO har ramt endog temmelig godt.

Som sagt er der masser af små, lækre detaljer, som får det til at kildre i maven på en gammel Star Wars-fan som undertegnede. De to escapepods på siderne er konstrueret, så de har plads til de to droider og de kan nemt kan afmonteres, som når droiderne flygter ned på Tatooine og møder Luke Skywalker. Der er rigeligt med laserkanoner, der kan drejes og justeres, og to steder kan man nemt fjerne taget og kigge ned i rumskibets indre. Parabolen på den bagerste tredjedel dublerer som et håndtag, man kan løfte modellen i – godt tænkt, da skibet vejer godt til. Skibets dominerende motor er også smukt detaljeret med orange klodser til at markere udstødningen. Smukt.

Maleruller og skistave

Den eneste detalje, der ærgrer mig er, at cockpittet er lavet af lukkede klodser, så man ikke umiddelbart kan se ind til de to piloter. Gennemsigtigt plast ville have været prikken over i’et. Nå ja, og så bruger LEGO igen klistermærker til detaljer, i stedet for at lave tryk på klodserne og det bliver jeg aldrig fan af.

Jeg er til gengæld ret pjattet med at LEGO har brugt stock-tilbehør som maleruller, lastbildæk og skistave som detaljer på motorerne og laserkanonerne. Man bemærker det kun, hvis man nærstuderer og effekten er lige i øjet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nem-ish at samle

Til trods for sin størrelse og sin kompleksitet er LEGO 75244 Tantive IV ret nem at samle – om end det tog mig det bedste af seks timer. Manualen er i vanlig LEGO-stil rigtig pædagogisk. Med undtagelse af den repitative samling af de 11 ret detaljerede motordyser, var jeg godt underholdt mens jeg samlede modellen – og pædagogikken i samletrinene gav mig tilpas mange juhu-oplevelser til at motivere mig til at forsætte indtil modellen stod færdig.

Apropos færdig, så måler Tantive IV-modellen hele 61 centimeter fra snude til motordyse, så det er en ordentlig kleppert, der kræver sin plads når den skal udstilles. Og udstilles det må være formålet for en model i denne størrelse og prisklasse. Selv om LEGO har forsynet rumskibet med elementer til leg (torpedoer der kan affyres og det førnævnte håndtag) så er der i min optik alt for mange detaljedele, der alt for nemt ryger af – og jeg er i hvert fald ikke klar til at aflevere modellen til min otteårige datter. Det her er LEGO for forholdsvis voksne mennesker.

LEGO 75244 Tantive IV er en imponerende LEGO-model. Men jeg tror, man skal være Star Wars-fan for at værdsætte den for alvor. For direkte køn er den jo egentlig heller ikke. Men med sine mange gode detaljer og sin respekt for universet scorer den altså kærlige tanker hver eneste gang denne Star Wars-fan kigger hen på reolen, hvor den står …

LEGO 75244 Tantive IV

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

1.799 kr.

Tantive IV modellen er lavet med den allerstørste respekt for Star Wars-universet – og kun den høje pris forhindrer mig i at klistre et iNPUT-anbefaler på den.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button