Legetøj

Anmeldelse: LEGO Slave 1 – 20th Anniversary Edition 75243

Der er kælet for detaljerne i LEGOs nye, lækre udgave af Star Wars-rumskibet Slave 1.

I år er det 20 år siden at LEGO udsendte sine første Star Wars-sæt og det fejrer virksomheden med fem nye jubilæumsæsker, hvoraf det største (og dyreste) er en spritny udgave af Boba Fetts Slave 1 – et ikonisk rumskib, der betyder meget for mange Star Wars-fans. Det er langt fra første gang at LEGO har forsøgt sig med Slave 1, men aldrig tidligere har sættet været så avanceret og haft så mange features. For eksempel bestod den første udgave fra år 2000 af bare 157 klodser – denne nye model skal samles af voldsomme 1.007 klodser.

Prinsesse Leia-bonusfigur

Glæden over sættet begynder allerede ved æsken. Star Wars-fans vil elske, at LEGO har dekoreret æsken med to sølvfarvede rammer, der får den til at ligne indpakningen til de gamle Kenner-figurer fra 1970’erne og 1980’erne. Det er en fræk detalje. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Lego Slave 1
Der er tænkt over designet på æsken – de sølvfarvede rammer er hentet fra Star Wars-legetøj fra 1970’erne.

På fronten af æsken kan man også se, at der medfølger en bonusfigur af Prinsesse Leia. Figuren er en tro replika af den allerførste LEGO Leia-figur, der udkom i 2000 og selv formen til det karakteriske frikadellehår er blevet hentet op fra kælderen og støvet af, så figuren er helt tro mod originalen. Eneste afvigelse er et tryk af jubilæumslogoet på ryggen af figuren. LEGO har lavet fem “genoptryk” af henholdsvis Leia, Luke Skywalker, Han Solo, Lando Calrissian og, naturligvis, Darth Vader. De fem figurer er spredt ud i de tilsvarende fem jubilæumsæsker – og LEGO håber naturligvis, at die-hard fans vil samle alle fem.

Zuckuss til samlere

I æsken er der otte poser med klodser og en samlemanual; og her er der i sandhed også kræset for fans. De første sider bruges nemlig på en introduktion af jubilæumssættene, samt en historisk gennemgang af den første LEGO-udgave af Slave 1, med en sammenligning af det nuværende sæt. Der er også billeder fra filmene af Slave 1.

Lego Slave 1
Samlemanualen, der er på brutale 168 sider, er garneret med ekstra information om Slave 1-rumskibet.

Figur-freaks kan desuden glæde sig over, at der medfølger en figur af karakteren Zuckuss. Det er første gang LEGO har taget ham med, så samler du alle Boba Fetts dusørjægervenner, så må du altså bruge indholdet af sparegrisen på dette sæt. Der er i alt fem figurer med i æsken samt Han Solo indstøbt i karbonit. Det er Han Solo, jubilæumsudgaven af Leia, 4-LOM, Zuckuss og Boba Fett. 

Her er en lille detalje, der måske vil genere Star Wars-fans: Den medfølgende Han Solo-figur er baseret på Alden Ehrenreich-udgaven fra Solo-filmen og ikke Harrisons Fords udgave. Karbonit-klodsen er derimod den samme, som har været brugt i adskillige LEGO-sæt. Det betyder, at figuren ikke passer ind i den formstøbte karbonit-klods med mindre man hiver parykken af figuren. Detalje, men værd at nævne.

Lego Slave 1
For meget hår …

Let at samle

Med masser af skjulte funktioner og detaljer, er Slave 1 et forholdsvis komplekst byggesæt, men manualen er godt disponeret, så den er ikke voldsomt svær at samle. Man ledes pædagogisk igennem processen, så hver sektion er overskuelig og langsomt afslører det samlede resultat. De få steder, jeg gik i stå, skyldtes det primært manualens udfordring med at skelne mellem lyse- og mørkegrå klodser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Masser af frække detaljer

Med sine mange runde former og skæve vinkler må Slave 1 have været en udfordring at LEGO-fisere, men designeren har gjort et ualmindelig godt stykke arbejde. Farverne er ramt rigtig godt.

Færdigsamlet er Slave 1 29 centimeter lang og har et vingefang på 31 centimeter. En ordentlig krabat; og i den størrelse er det muligt at gengive endog mange detaljer fra rumskibet. Der er naturligvis plads til at køre Han Solo i karbonit ind i lastrummet. En lækker detalje er, at sædet i cockpittet roterer alt efter om rumskibet er parkeret eller i flight-mode. Det samme gør de to ”vinger” i øvrigt. Men den mest frække detalje er et godt kamoufleret system, der gør det muligt at affyre kanonerne. Udløserne sidder bag på skibet og kan nemt nås, når man holder i det integrerede håndtag – der er lavet til dem, der ønsker at lege med modellen, når den er færdigbygget.

Designeren har integreret et håndtag i modellen, så man kan lege med den.

Der er dog også et par småting, der genererer mig. For det første er jeg personligt for gammel til at lege med modellen. Den skal stå til pynt på reolen, sammen med mit øvrige Star Wars-legetøj. Men hvor legere er begavet med førnævnte håndtag, så har LEGO undladt at lave en stand til Slave 1, som ville kunne bruges, når den udstilles. Eneste mulighed er at lade skibet stå ”fladt”, men det ser så meget bedre ud opretstående, som det ser ud, når det flyver i filmene. I betragtning af, at det er en jubilæumsudgave, så burde LEGO have forkælet os med en rigtig stand, så vi ikke selv skal bygge den. 

En anden ting er, at LEGO har skåret et hjørne. I stedet for at trykke kontrolpaneler og ventilationsriste på selve klodserne, har LEGO valgt den billige løsning: De har vedlagt et ark med klistermærker. Det er jeg ikke fan af. For det første er der risiko for at de sættes skævt, for det andet kan de falde af. Det kan tydeligt mærkes at designeren har gjort sig umage med modellen, så det er et ærgerligt sted at gå på kompromis.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Færdigbygget og med de fem figurer, der følger med.

Men. Selv på trods af de små skønhedspletter, så får sættet min varmeste anbefaling. Modellen føles forholdsvis robust og den er bestykket med adskillige sjove funktioner. Det er samtidig en ualmindelig flot og detaljeret udgave af Slave 1 – de varierede teksturer på ydersiden formår at grengive rumskibets slidte udseende på smuk vis. De medfølgende minifigurer er også en god bonus. LEGO Slave 1 – 20th Anniversary Edition 75243 vil pynte i en enhver Star Wars-fans LEGO-samling.

Skriv gerne i kommentarfelt, hvis du specifikke spørgsmål, jeg ikke har besvaret.

LEGO Slave 1 – 20th Anniversary Edition

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

1.099 kr.

Smuk og detaljeret model af Slave 1 med fem fede figurer – og Han Solo i karbonit.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.