Med Ninja Creami Deluxe forsøger producenten Shark Ninja at gøre det nemmere at lave hjemmelavet is og andre frosne desserter. Men lever maskinen op til forventningerne? Vi tager et kig på maskinen og ser på, om den er bordpladsen i køkkenet værd.
Første indtryk: Simpel, men fylder meget Ninja Creami Deluxe skiller sig ud på et vis punkt sammenlignet med mange andre produkter, vi får sendt til test. I modsætning til mange moderne køkkenmaskiner kræver Ninja Creami Deluxe hverken apps eller Wi-Fi-forbindelse. Der er heller ingen komplicerede funktioner, som skal gøre den smartere end nødvendigt – her tænker jeg specielt på AI. Og tak for det – nogen gange skal en is-maskine bare være en is-maskine.
Brugerfladen kan virke en smule overvældende ved første øjekast. Med mange knapper og indstillinger kræver det lidt tid at forstå, hvordan maskinen fungerer. Når man først lærer systemet at kende, er det dog relativt nemt at navigere mellem de forskellige programmer. Det er værd at nævne, at maskinen er stor og fylder en del, hvilket kan være en ulempe i mindre køkkener.
Hvad medfølger? Når du køber Ninja Creamy Deluxe, får du selve maskinen og tre beholdere til at fryse ingredienserne i. Tre beholdere er praktisk, hvis du vil lave flere forskellige desserter på én gang, men de optager også en del plads i fryseren. Derudover medfølger en brugervejledning og en lille opskriftsbog, som giver inspiration til at komme i gang.
Medfølgende bøtter Blad Blad i låg Opskrifter Det er dog vigtigt at forstå, at maskinen ikke kan fryse ingredienserne. Det betyder, at al forberedelse – inklusiv frysning – skal ske i din egen fryser. Hvis du planlægger at lave is til en bestemt lejlighed, kræver det derfor, at du tænker fremad og forbereder ingredienserne dagen før. Så det er altså blot en slags specialiseret blender med programmer til at lave is, sorbet, frozen yoghurt, slush ice og andre desserter.
Sådan virker maskinen Ninja Creami Deluxe fungerer ved hjælp af et solidt blad, der roterer med forskellige hastigheder afhængigt af det valgte program. Maskinen kan blande og forarbejde frosne ingredienser til is, sorbet og andre desserter. Beholderne skal kunne stå oprejst på en flade i fryseren for at sikre en jævn overflade.
Brugerflade Resultat af mangosorbet – perfekt konsistens Når beholderen tages ud af fryseren, anbefales det at lade den stå i 10-15 minutter, inden den sættes i maskinen. Her er min erfaring indtil videre dog, at hvis der er at tale om flødeis, så vil jeg nøjes med at lade den stå et par minutter. Isen kan nemlig have tendens til at smelte lidt hurtigt, hvis den har stået for længe ude. Selve processen er simpel: Vælg programmet, tryk på start, og lad maskinen klare resten. I nogle tilfælde kræver det et ekstra Re-Spin for at opnå en mere cremet konsistens. Hvis du ønsker at tilsætte ingredienser som chokolade eller nødder, kan du bruge Mix-In-funktionen, som blender det hele sammen.
Nem at bruge Ninja Creami er nem at bruge, når først man har sat sig ind i funktionerne, men det er ikke en maskine, der eliminerer al indsats. Den kræver planlægning og forberedelse, da ingredienserne skal fryses på forhånd. Dette kan være en fordel, hvis du elsker at eksperimentere i køkkenet, men kan også være en begrænsning for dem, der søger mere spontane løsninger.
Jeg havde allerede en del opskrifter i tankerne, inden jeg fik fingrene i maskinen, men hvis det ikke er tilfældet, så er den medfølgende bog med opskrifter oplagt at tage fat i med enormt mange simple opskrifter.
Aktiviteter med børn er en oplagt mulighed, da maskinen giver mulighed for at eksperimentere med forskellige smage. Dog skal man som voksen stå for det meste af forberedelsen, og børnene måske skal forberedes på, at der ikke er is med det samme – noget, der kan føre til skuffelse.
Min forhåbning var også, at man kunne lave is udelukkende bestående af frugt, der er blevet blendet og frosset ned. Så jeg har faktisk kunne skifte slik ud med is, udelukkende bestående af frugt, til fredags-hygge. Og eftersom børnene selv har både valgt frugterne, blendet dem og tændt for ismaskinen, så har deres tilgang til isen udelukkende været positiv.
Alsidig maskine En af de klare styrker ved maskinen er dens alsidighed. Den kan bruges til alt fra sorbet og frozen yoghurt til mere avancerede opskrifter som gelato og frappé. Desuden giver Mix-In-funktionen mulighed for at tilsætte personlige smage og teksturer, hvilket er en sjov detalje.
Maskinen er også forholdsvis brugervenlig, når først man har lært funktionerne at kende. Den kræver dog lidt opstartstid, især hvis man ikke er vant til køkkenmaskiner med flere trin og funktioner.
Der er også et par ulemper ved Ninja Creami Deluxe. Forberedelsestiden er en af dem, men maskinens størrelse kan også være en udfordring. Den fylder en del på køkkenbordet og kræver plads i fryseren til de medfølgende beholdere. Derudover er prisen på cirka 1.900 kroner i den højere ende for en maskine, der måske ikke bliver brugt så ofte, som man forestiller sig. Støjniveauet er også værd at bemærke, da maskinen larmer en del under brug – omtrent som en kraftig blender.
Er Ninja Creami Deluxe pengene værd? Ninja Creami Deluxe er en interessant køkkenmaskine, der giver mulighed for at lave hjemmelavede desserter med mange variationer. Men den kræver planlægning, og dens størrelse og pris gør, at den nok ikke passer til alle. For dem, der elsker at eksperimentere med madlavning, har pladsen til det og eventuelt vil skifte desserterne ud med noget hjemmelavet, kan den være en sjov og alsidig tilføjelse til køkkenet.
Design
Funktioner
Ydelse
Pris
1.555 kr. Ninja Creamy Deluxe er en glimrende maskine og hvis du får den brugt nok er det en god tilføjelse til dit køkken. Men den fylder en del, og det kræver en del arbejde at få den perfekte is ud af arbejdet.