×
AnmeldelseSmå hvidevarerTophistorie

KitchenAid Elkedel 1,7L (2024) – anmeldelse

Lækkert design og god kvalitet. Til gengæld må du kigge langt efter avancerede funktioner – og din opsparing.

KitchenAids danske pr-bureau tilbød mig forleden at teste den spritnye KitchenAid elkedel. Det tog jeg imod med kyshånd, da det nok var min eneste mulighed for at prøve sådan en bandit. Prismæssigt ligger den nemlig langt over, hvad jeg er villig til at betale for en elkedel.

Den vejledende udsalgspris er på 1.999 kroner. Det er mange penge. Men det er ikke engang den dyreste kedel, KitchenAid har på menuen, den ære tilfalder kedlen fra topserien Artisan, der koster 400 kroner yderligere.

Kedlen her er fra mellemserien, men kan rumme 1,7 liter vand. Det er altså den største af KitchenAids modeller volumenmæssigt. Artisan-udgaven topper ved 1,5 liter, mens den billigste af kedel-trioen rummer 1,25 liter. Fysisk har denne model dog det mindste fodaftryk af de tre, da den er væsentlig højere.

Denne KitchenAid elkedel er en del af en ny serie, der også omfatter en brødrister (anmeldelse følger senere). Amerikanerne har vundet mange hjerter for deres retro-futuristiske design, men kedlen her har et mere afdæmpet udtryk. Der er dog stadig en enkelt retro-detalje ombord, nemlig skyderen, der indstiller den variable temperatur.

Matsort, creme eller pistacie?

Som det ses på billederne ovenfor, er modellen vi fik til test en lækker matsort udgave. Men bare rolig, hvis du foretrækker de 1960’er inspirerede pastelfarver fås den også i både Creme, Rød og Pistacie. Ligesom den kan fås i rustfrit stål. Personligt er jeg dog temmelig begejstret for den matsorte.

Når vi taler om materialer og kvalitet, er det ret tydeligt at den nye KitchenAid elkedel hører hjemme i de dyrere luftlag. Ligesom eksempelvis B&O er der gjort noget ud af både materialevalg og samlekvalitet. Der er simpelthen ikke noget at sætte en finger på. Den er endda lækker at hælde af, da tuden er formet, så den ikke drypper. Et problem, jeg har oplevet på flere billige elkedler.

Det er en lækker og luksuriøs elkedel, der med garanti vil vække glæde hver gang den bruges. Når man altså er kommet sig over tabet af opsparingen.

Ingen fikse funktioner

Men det er altså også design og kvalitet, man skal finde glæde i, for kedlen har ingen fikse funktioner ombord, der kan forsvare den høje pris. Tværtimod. Der er eksempelvis ingen mulighed for at aktivere en hold-varm-funktion. Den kan varme vand, det er det.

Temperaturen kan indstilles på mellem 50 og 100 grader celcius. Det klares på foden med føromtalte skydeknap, og den aktuelle temperatur vises med en lækker blå LED-stribe over skyderen.

Det tager den nye KitchenAid elkedel 3:11 minutter at koge præcis 1 liter vand. Dermed slår den ,min trofaste to år gamle Bosch-elkedel, der måtte bruge syv sekunder mere på samme opgave. Det kan dog tilskrives, at Bosch’en trænger slemt til en afkalkning. For de teknisk interesserede skal det nævnes, at tilslutningseffekten på begge kedler er på 2.400 Watt.

iNPUT mener …

Den nye KitchenAid elkedel er til dem, der holder af at omgive sig med smukke ting i god kvalitet. For på trods af den eksorbitante pris har den ikke andet end det at byde på, i forhold til en 199 kroner kedel fra supermarkedet.

KitchenAid Elkedel 1,7 L

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

1.999 kr.

Lækkert design og god kvalitet. Til gengæld må du kigge langt efter avancerede funktioner – og din opsparing.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.