×
Fladskærme & streaming hardware

Anmeldelse: Philips 55PUS6703

4K, HDR, tre-sidet Ambilight og rigtig fin billedkvalitet til under fire tusinde kroner.

Hvis du leder efter et nyt tv, der kan vise 4K-indhold med HDR, uden at du skal tømme pensionsopsparingen, så er Philips 55PUS6703 et ualmindelig godt bud. Og så får du endda kastet tresidet Ambilight oven i hatten, til en samlet pris på under fire tusinde kroner. Det er næsten uforskammet overfor konkurrenterne. Det leverer simpelthen langt over prisen.

Vi har testet 55-tommer udgaven af 6703, der er et af de billigste 4K-tv fra Philips 2018-kollektion. Nej, det er naturligvis ikke et OLED-tv – det er et LED-tv, men hvor de fleste fjernsyn i denne prisklasse benytter kantbelyst LED, har Philips udrustet 6703 med et baggrundsbelyst panel af VA-typen, der giver højere kontrast og en bredere synsvinkel end de fleste IPS-paneler.

Først lidt brok …

I forhold til dyrere modeller, har Philips sparet på processoren, der er en quad core-model og ikke P5-topmodellen. Android-styresystemet fra topmodellerne er også skiftet ud med Philips egen Saphi-brugerflade, der er forholdsvis nemt at finde rundt i. Heldigvis, for det er der brug for – men det vender jeg tilbage til.

Tv’et er også relativt dybt – knapt 8 centimeter – hvilket kan være generende, hvis det skal hænges op på væggen, og så er der rigelig stor afstand mellem de to fødder. Jeg kan eksempelvis ikke stille tv’et oven på min Sonos Soundbase.

55PUS6703 bruger Philips eget Saphi-brugerflade, der er forholdsvis nemt at komme rundt i.

Det skal også nævnes at 55PUS6703 har tre HDMI-stik, men det er desværre kun det ene, der understøtter HDCP 2.2 (ARC). Det kan blive et problem, hvis du gerne vil udnytte ARC-teknologien med flere enheder på samme tid – lydbar, Apple TV, spillekonsol, etc.

Et sidste brok er farven; Philips har valgt at rammen omkring skærmen skal være grå og ikke sort. Det er jeg personligt ikke pjattet med, men det hører til i småtingsafdelingen. Herfra går det kun fremad, for Philips 55PUS6707 excellerer på både billedkvaliteten og funktioner, når man sammenligner med prisen.

Billedkvaliteten

Selv om man ikke skulle tro det, når fjernsynet tændes første gang, så er PUE6703 faktisk i stand til at vise overraskende gode 4K-billeder. Det kræver bare, at man bevæger sig ind i menuerne og hiver i de rigtige håndtag. Den obligatoriske Eco-modus skal slås fra, ligesom alle former for støjdæmpning og digital skarphed skal fjernes. Og så skal lysstyrke og kontrast naturligvis justeres. Så bliver billedet til gengæld også godt: Blade Runner 2049 står lækkert og skarpt, med gode farver der er stærke uden at ovedrive, og Tron: Legacy får helt nyt liv i 4K. Det samme gør Netflix-rebootet af Star Trek, der også leveres i fuldfed 4K HDR.

Netflix er i øjeblikket et af de få steder, man kan hente 4K-indhold. Tv’et har både Netflix- og Amazon Prime-app, men sidstnævnte kan ikke vise 4K. TV 2 Play ligger også som app på tv’et, når det tændes første gang. Personligt undgår jeg dog som regel ”smart-tv”-delen af fladskærme, da den ofte er sløv og begrænset. Sådan er det også her. Men i samarbejde med f.eks. Apple TV 4K spiller alt helt perfekt. Traditionelt tv bliver automatisk opskaleret af 6703 og leverer også et ganske godt billede. Det er ikke i toppen, når vi snakker om detaljer og definition, her er dyrere fladskærme mere kompetente, men til denne pris imponerer 6703 også på den front.

Generelt er sortniveauet acceptabelt uden at imponere – min eneste anke er, at der risikerer at komme komprimerings-klatter på sorte områder, når der også er høj lysstyrke i samme scene. Men det kan justeres væk.

Ambilight – sammen med Hue

Er du den heldige ejer af Philips Hue-lyssystemet, vil du sikket sætte pris på, at 6703 kan ”tale” med Hue og udvide Ambilight-effekten til hele stuen. Eller huset, hvis du vil. Det er ret imponerende at få tre-sidet Ambilight på et tv til denne pris og personligt er jeg blevet meget glad for Ambilight-effekten, selv om jeg i starten synes det var noget pop (prøv bare at bruge det et par dage og slå det så fra). Men integrationen med Hue-lamperne i stuen er lige i overkanten for min smag.

Den vejledende udsalgspris på 55PUS6703 er på 6.999 kroner og selv til den pris er 55PUS6703 pengene værd. En større dansk supermarkedskæde har den sidste tid haft tv’et på tilbud til under 4.000 kroner (Google er din ven) – og så er der virkelig tale om et røverkøb!

Philips 55PUS6703

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Set til 3.799 kr.

Til en pris på under 4.000 kroner er 55PUS6703 et rent røverkøb.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.