×
HovedtelefonerTophistorie

Anmeldelse: Samsung Galaxy Buds Live

Samsung Galaxy Buds Live – ’bønnerne’ – ser spøjse ud, men designet fungerer forbavsende godt og lydkvaliteten er også i den bedre ende.

’Nej, se, det er sorte bønner’ udbrød barnet i huset, da hun så billedet af Samsung Galaxy Buds Live på æsken. Og sandelig; Samsung har brudt med alle konventioner, da de designede deres nye true wireless hovedtelefoner. Et hurtigt blik ned over listen af vores anmeldelser af hovedtelefoner viser, at der grundlæggende kun er to typer af designs: ”Tandbørste-hoved”-designet som Apple introducerede med AirPods og så de ergonomiske ørepropper a la Jabra Elite 75t eller B&O Beoplay E8.

Samsung Galaxy Buds er i en helt anden boldgade. De er mindre, mere runde og så er de buede, så de passer ind i de fleste ører. Modellen, vi har fået til anmeldelse, er den sorte og selv om den har visse visuelle ligheder med det flydende metal, der udgør skurken i Terminator 2, så er det altså plastik hele vejen rundt. Også opbevaringsetuiet. Og både etui og propper gemmer desværre gladelig på fingeraftryk. 

Det kræver lige lidt tilvænning at få sat ‘bønnerne’ i ørerne – og man kommer som nævnt nemt til at aktivere dem under processen – men når de først sidder, sidder de rigtig godt. AirPods kan være hårde at bære i længere tid – det problem oplevede jeg aldrig med Galaxy Buds Live. De er simpelthen mere ergonomiske.

Selv om de er klejne, oplevede jeg heller aldrig, at de faldt ud. Tværtimod sidder de ret godt fast – i hvert fald i mine ører. I den ende, der sidder yderst (omkring ladestikket) sidder en lille gummirem, der skal hjælpe med at de sidder fast. Der er to størrelser med i æsken, men jeg havde aldrig behov for at skifte. I min optisk er designet, underligt som det måske ser ud ved første øjekast, godkendt. Det fungerer rigtig godt.

Nu med aktiv støjdæmpning

På feature-listen kan de fleste punkter krydses af. Galaxy Buds Live har både aktiv støjdæmpning (den vender vi lige tilbage til), trådløs opladning via Qi-standarden og en IPX2-certificering, så de overlever både regn og sved. Forbindelsen til telefonen varetages af Bluetooth 5.0 og hovedtelefonerne understøtter både A2DP og AAC, men ikke AptX.

Batterilevetiden angives til 5,5 timer med aktiv støjdæmpning aktiveret og 8 timer, hvis det er slået fra. Ladeetuiet giver op til 28 timers ekstra liv mellem besøgende i stikkontakten (eller den trådløse oplader). Det er i det hele taget egentlig ret godt gået, hovedtelefonernes pris taget i betragtning.

Galaxy Buds Live
Galaxy Buds Live app’en på iOS.

I den medfølgende app (jeg har testet med iOS) er der mulighed for at opdatere hovedtelefonerne og justere både knapper og equalizer. Sidstnævnte er en begrænset sag med seks forskellige indstillinger; der er ingen mulighed for at hive i håndtagene selv. Bønnernes størrelse taget i betragtning er den indbyggede ”Find mine øretelefoner”-funktion også kærkommen. Den får propperne til at udsende høje bip, så de kan lokaleres, hvis de er gledet ned mellem sofahynderne.

Fin lyd, elendig støjdæmpning

Selv om Galaxy Buds Live sidder godt inde i ørerne, slutter de ikke tæt. Om det er derfor at den aktive støjdæmpning er pauver, vides ikke, men faktum er, at man nærmest ikke kan høre forskel om den er slået til eller fra. På det punkt løber Sonys WF-1000MX i cirkler rundt om Galaxy Buds Live. Til deres forsvar skal det nævnes, at Galaxy Buds Live altså også er markant billigere end Sonys hovedtelefoner. Men, det ændrer ikke på, at effekten er ekstremt svag.

Den generelle lydkvalitet, derimod, er jeg positivt overrasket over. Igen viser designet, at det fungerer. På trods af det ”åbne” design, har Buds Live ingen problemer med at gengive bas; sikkert på grund af de relativt store 12 millimeter drivere i propperne. Diskanten er også udmærket, selv om der mangler lidt klarhed efter min smag. Det svageste led er mellemtonerne, der har en tendens til at mudre en smule – og hovedtelefonerne må kæmpe bravt for at holde styr på dynamikken, når musikkens arrangementer bliver mere komplekse, eksempelvis i Alt-J’s Breezeblocks. Der er heller ikke meget liv i Adeles stemme under omkvædet i nummeret Hello.

iNPUT mener …

Når det er sagt, så er jeg stadig begejstret for Galaxy Buds Live. Samsung skal have ros for at turde bryde med design-konventionerne og rent faktisk lave noget, der er vellykket. Galaxy Buds Live er nemme at bruge, de sidder rigtig godt og ser bestemt heller ikke tossede ud i ørerne.

De er ikke nogen musikalsk åbenbaring og støjdæmpningen imponerer heller ikke; men på alle andre parametre er de rigtig godt med – i særdeleshed, når prisen på en tusindelap tages i betragtning. Og selv om lydkvaliteten får smæk her, så vil jeg til enhver tid foretrække dem frem for de originale AirPods på det punkt.

Samsung Galaxy Buds Live

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

999 kr.

Vellykket design, men de leverer ikke nogen musikalsk åbenbaring og støjdæmpningen imponerer heller ikke.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.