×
Hovedtelefoner

Anmeldelse: Sennheiser Momentum 3

Sennheiser Momentum 3 Wireless er et dyrt headset, men ikke meget dyrere end de andre i klassen. Og du får både exceptionel lydkvalitet og en række lækre ekstrafunktioner med i købet.

Generelt er vi vant til, at Sennheiser leverer en rigtigt god kvalitet når det kommer til deres lydprodukter – senest testede vi deres soundbar, der – selvom den var ekstremt dyr – alligevel scorede en fantastisk karakter, for den leverede en oplevelse, der var bedre end noget andet vi har hørt i klassen. Nu har vi fået fingre i deres nyeste headset, Sennheiser Momentum 3, og selv om der absolut er et par skønhedsfejl, er der ingen tvivl om, at de leverer en rigtigt god lydoplevelse. Og så har de i øvrigt et par ekstra tricks i ærmet, som gør dem endnu mere attraktive.

Byggekvalitet i top

Sennheiser Momentum 3 lugter langt væk af kvalitet – både indpakningen og selve byggekvaliteten virker eksklusivt, omend jeg gerne ville have haft en hård opbevaringsboks i stedet for den bløde stofpose der ikke beskytter headsettet særligt godt. Til gengæld er selve headsettet absolut solidt nok til, at det kan klare de fleste tæsk. Designet er pænt uden at skille sig ud – det er noget mere maskulint end for eksempel B&O’s H9,

Let betjening

Knapperne på Momentum er tydeligt markeret, og der er ikke noget touch – kun rigtigt gode knapper i et mat gummi det er let at trykke på. Momentum kobles meget let til (og er i øvrigt usædvanligt hurtige til at genetablere forbindelsen) og forbindelsen er stabil – også over ganske store afstande. I min treværelses lejlighed kan jeg frit bevæge mig over det hele og holde forbindelsen. En fin detalje er, at hovedtelefonerne slukker strømmen når de foldes sammen – så hvis man husker det, holder de strøm længe. Faktisk holder batteriet uden problemer ca. 12-13 timer med ANC tændt – uden har jeg fået op til 20 timer.

Jeg kan godt lide den automatiske afspilning, der startes når man tager hovedtelefonerne på – og slukkes igen, når de tages af. Jeg har før set dårlige eksempler på, at sådan en funktionalitet simpelthen ikke virker – men det gør den altså her.

Lyden sparker r**…

Hvis man har valgt at købe et overhead headset er det fordi man gerne vil have bedre lydkvalitet end det, man oftest kan få i de små trådløse headsets – og på den konto leverer Sennheiser Momentum 3 absolut.

I standard opsætningen er der meget gang i bassen, hvilket er noget mange foretrækker. Især pop, hiphop og R&B lyder godt i standardindstillingen. Hvis du er mere til klassisk eller akustisk musik generelt, skal du nok ind og fifle lidt med equalizeren – men det er heldigvis let at gå til via den medfølgende app.

Generelt er lydkvaliteten rigtigt, rigtigt god – præcis som jeg forventer af Sennheiser. Der er som sagt masser af dybde i lyden, men det går ikke ud over hverken mellemtone eller diskant. Begge står klart og sprødt – faktisk måtte jeg reducere lidt i diskanten for at få en smule bedre balance. Især i regulære popnumre blev især vokalen lidt for skinger til min smag. Men det er som sagt let at have med at gøre at ændre indstillingerne i appen, og ligegyldigt hvad din lydsmag er, kan du få god lyd ud af Sennheiser Momentum Wireless 3.

Rimelig ANC

Momentum 3 er tydeligvis designet til at bruge på rejser, og når det kommer til at sidde i et tætpakket fly er der én funktion, der er vigtigere end stort set alle andre: ANC – Active Noise Cancelling. Her har flere af Sennheisers konkurrenter været bedre i flere generationer – både Bose og Sony har leveret rigtigt god ANC, ligesom B&O og Jabra også er godt med. Sennheiser har tidligere været en smule bagud, og det ændrer sig ikke helt med Momentum 3. Selve rækkefølgen ændrer sig desværre ikke med Momentum 3, men

Nu med Tile

Du har måske prøvet at få dit headset væk, og i tilfældet her – hvor det koster over 3.000 kr. – er det mere end almindeligt irriterende. Men med indbygget Tile er det ikke længere helt så stort et problem – og ideen er simpel, men genial: De små Tiles med tilhørende app (vi har anmeldt det hele her) er et fikst system, der gør dig i stand til at finde forsvundne ting. (Personligt har jeg en tile i min pung der har hjulpet med at lokalisere den under et bussæde i New York for et års tid siden!) Men med Sennheiser Momentum behøver du ikke lime en Tile fast på dit headset – funktionaliteten er allerede indbygget, så du tilføjer bare hovedtelefonerne i din tile – så simpelt, men utroligt effektivt.

Skal, skal ikke?

Sennheiser Momentum 3 Wireless er et godt headset, ingen tvivl. Lydkvaliteten er i top, designet er pænt (omend lidt maskulint) og byggekvaliteten er der ikke en finger at sætte på. Ikke desto mindre er der små fluer i suppen; noise cancelling er okay uden at være prangende og prisen er noget højere end flere af konkurrenterne. Men hvis du går efter den gode lyd- og byggekvalitet går du ikke galt i byen med Momentum 3 Wireless.

Sennheiser Momentum 3 Wireless

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 3.290 kr.

Sennheiser Momentum 3 Wireless er et dyrt headset, men ikke meget dyrere end de andre i klassen. Og du får både exceptionel lydkvalitet og en række lækre ekstrafunktioner med i købet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.