×
Hovedtelefoner

B&O Play Beoplay H9i

Beoplay H9i er lækkert og har frække funktioner - men er ikke uden små fejl.

B&O Beoplay brandet har igen igen vist sig at være en satsning, der har givet pote for Struer koncernen. Ikke bare det, det er formentlig brandet Beoplay, der reelt holder liv i den hæderkronede danske elektronikfabrikant – og det er i hvert fald det, der giver den en fremtid. For at finde ud af hvorfor behøver man ikke kigge meget længere end på H9i, Beoplays nyeste hovedtelefoner – en opdatering af deres ny udgående topmodel, H9.

Design og byggekvalitet som forsvarer prisen

Beoplay laver lækre produkter. Meget lækre produkter. Senest testede vi E8, deres første forsøg udi kategorien af ægte trådløse – og de lagde sig straks helt øverst i kategorien. En af grundene til, at de kunne det var, at byggekvaliteten simpelthen er voldsomt lækker. Og det gør sig også gældende for H9i. B&O har brugt noget nær de bedste materialer, de har kunnet finde, det er helt tydeligt. Læderet på de to kopper er super behageligt og Beoplay H9i sidder ekstremt godt på hovedet. Selv efter mange timers musik på en lang flyvetur har jeg ikke haft problemer med at blive træt i ørerne – noget, man ellers ofte oplever med over-ear hovedtelefoner. Men ikke her.

Små opdateringer

Kigger man i øvrigt på designet må man konkludere, at H9i ligner forgængeren næsten på en prik. Der er dog små forskelle – den største er placeret i bunden af hovedtelefonerne og er noget, vi har sukket efter i årevis: MicroUSB er erstattet af USB-C. Dermed slipper man for at slæbe flere kabler med end et USB-C kabel, hvis man har en nyere Android telefon, en nyere bluetooth højttaler og en nyere bærbar. Det er enormt fedt – forudsat altså, det er tilfældet. Men er det ikke det nu, bliver det det i løbet af et par år, og USB-C er fremtidens USB, så det er under alle omstændigheder en opdatering, der har været ventet. Det undrer os i øvrigt, at der ikke er flere af konkurrenterne der er hoppet på USB-C på hovedtelefoner.

Lydkvaliteten er helt i top

Jeg føler efterhånden, jeg lyder som en plade i hak, når jeg igen og igen skriver, at Beoplay leverer noget nær den bedste lyd du kan få. Men sådan er det bare. Hemmeligheden ligger formentlig i balancen, der er noget nær uovertruffen. Bassen er fyldig uden at kamme over, der bliver plads til mellemtonerne, og diskanten står frem uden på noget tidspunkt at blive skinger. Selv ved næsten fuld volumen er der ingen forvrængning, og H9i behandlinger musikken med respekt og kattepoter der ikke ændrer noget væsentligt i forhold til, hvordan den “skal” lyde. Det er tydeligvis lydingeniører der ved, præcis hvad de laver, der har fintunet Beoplay H9i. Formidabel lyd, som retfærdiggør prisskiltet på knap 3.700 kr.

Rimelig noise cancelling der ikke skiller sig ud

Hvor musikgengivelsen er helt i top, så er noise cancelling funktionaliteten ikke markedsledende. Dertil er Bose stadig for langt foran, men også Sony laver hovedtelefoner i klassen, som leverer bedre noise cancelling. Men det er ikke ensbetydende med, at funktionen ikke er der og at den ikke fungerer – for det gør den. Og på en flyvetur er den i stand til at lukke langt det meste af larmen ude. Men i forhold til Boses nærmest-stilhed er der altså et stykke vej endnu.

Bedre samtalekvalitet

En af de få ting, jeg ikke var helt vild med på H9 var, at lydkvaliteten ved samtaler ikke var voldsomt imponerende. Det virker dog til, at B&O har gjort noget ved det med den nye model, hvor jeg ikke længere får en modtager af opkald i den anden ende, der råber “tag lige headsettet af, jeg kan ikke høre dig!” Det skete alt for ofte med H9. Nu sker det kun i ganske hård blæst, men sådan vil det formentlig altid være. I hvert fald har jeg haft mange samtaler uden at modtageren på noget tidspunkt havde bemærkninger til lydkvaliteten.

Let betjening

Betjeningen foregår på siden af hovedtelefonerne med touch. Det fungerer langt hen ad vejen ganske udmærket, og de forskellige bevægelser føles intuitive. Jeg har dog oplevet et par gange, at det er gået galt og især har headsettet haft en irriterende tendens til at stoppe musikken vilkårligt. Om det er fordi sensoren er for følsom eller hvad der foregår er svært at sige – men Beoplay må meget gerne opdatere firmwaren så H9i bliver mindre følsom.

Godt headset til rimelig pris

3.699 kr. lyder af meget for hovedtelefoner. Det er det for så vidt også. Ikke desto mindre bliver prisen retfærdiggjort af byggekvalitet og lydkvalitet, og Beoplay H9i er et fantastisk headset – også til prisen. Hvis du bruger mange timer på at pendle eller i et fly, er de et af de bedste bud på et sæt hovedtelefoner overhovedet.

Beoplay H9i

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 3.799 kr.

H9i er ikke en enorm opdatering af H9 - men

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.