ElbilerTophistorie

Antallet af lynladere mere end tredoblet i 2022

Antallet af offentligt tilgængelige lynladepunkter er blevet mere end tredoblet fra 2021 til 2022.

Ved udgangen af 2021 var der 243 offentligt tilgængelige lynladere i Danmark. Siden da er flere blevet opsat, og andre udbydere har åbnet deres netværk op. Det betyder, at der nu er 784 offentligt tilgængelige lynladepunkter i Danmark.

– Den markante stigning af offentlige ladepunkter er en absolut nødvendighed, hvis vi skal i mål med de grønne ambitioner. Rækkeviddeangst er stadig en faktor, der begrænser køb af elbiler, og flere lademuligheder kan bidrage til at mindske frygten. Det siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De fleste danskere med bil bor i parcelhus, hvor mange nemt kan sætte sin egen ladestander op i garagen. Dog er der stadig over 730.000 danske familier med bil, der bor i enten etagebolig, rækkehus eller lign, der ikke nødvendigvis har samme mulighed for egen ladeboks.

– Hvis bilejere i etageejendom eller rækkehus reelt skal have muligheden for at vælge en elbil næste gang, der skal købes bil, så er det helt afgørende med god mulighed for opladning så tæt på bopælen som muligt. Eventuelt i kombination med mulighed for opladning på arbejdspladsen samt lynladning tæt på, siger Mads Rørvig.

Antallet af elbiler er vokset kraftigt de seneste år og i oktober 2022 nåede Danmark en milepæl i form af 100.000 elbiler i bilbestanden. Samtidig udgjorde elbiler mere end 20 procent af det danske bilsalg i 2022. Denne udvikling skete på trods af et presset bilmarked, som var præget af forsyningsproblemer.

lynladere

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.