fbpx

 

 

 

 

GadgetsTophistorie

Apple lancerer nye MacBook Pro computere

Apple lancerer nye MacBook Pro maskiner - og de har lyttet grundigt til brugerne

Apple har her til aften holdt endnu et virtuelt arrangement – og denne gang står der blandt andet nye MacBook Pro computere på menuen. Nærmere bestemt to nye maskiner – en 14″ og en 16″. 14″ udgaven er stort set samme størrelse som dens forgænger som var 13,3″. Dermed er det altså lykkedes Apple at pakke mere skærm ind i samme størrelse computer. 16″ udgaven har beholdt skærmstørrelsen, men er i stedet blevet fysisk en smule mindre. Men den virkelige stjerne er de nye processorer.

M1 Pro og M1 Max

Apples M1 chip var lidt af en revolution da den blev lanceret sidste år. Men nu går Apple skridtet videre med to nye chips – M1 Pro og M1 Max – den sidste er, ifølge Apple, den allerhurtigste processor i en professionel computer. Processorerne i de to chips gør for eksempel, at computeren nu vågner fra dvale helt uden ventetid. Grafikprocessoren er helt op til 6 gange hurtigere i den hurtigste version i forhold til den forrige generation af MacBook Pro – og processorhastigheden er op til dobbelt så hurtig som selv den hurtigste Intel Core i9 processor fra forrige generation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Masser af nye tilslutninger

Apple har virkelig lyttet til brugerne – og i realiteten er de rykket to skridt frem og nu tre tilbage over de seneste år. Heldigvis har de tænkt sig om og virkelig lyttet til kritikken der især gik på, at de havde fjernet lidt for mange forbindelsesmuligheder. Derfor har de tilføjet både HDMI og SD kortlæser. Og så er der selvfølgelig Thunderbolt 4 porte – hele tre af dem. Og så er der i øvrigt også et gensyn med MagSafe på Mac – MagSafe 3 leverer ekstra kræfter.

Ny skærmtype på Mac

For første gang på en Mac har Apple valgt at bruge MiniLED teknologi. Det giver en højere lysstyrke og dermed bliver den bærbare mere anvendelig i omgivelser med meget lys. Der er også blevet plads til ProMotion (120Hz), så lige som på iPad og iPhone 13 Pro, vil computeren kunne skrue op og ned for opdateringshastigheden. Der er 1000 nits lysstyrke, og Apple lover af XDR vil se bedre ud end nogensinde.

Væk med Touch Bar og ind med MagSafe

Da Apple lancerede Touch baren for et par generationer siden var det de helt store marketingfraser der blev kørt i stilling. Men teknologien blev ramt af virkeligheden, og den smarte bar blev kritiseret – og senere lavede Apple indrømmelser og genindførte den fysiske esc tast – og tilføjede en fysisk power/TouchID knap i den anden side. Og nu tager de så endelig skridtet fuldt ud og fjerner Touch Bar konceptet helt – formentlig også fordi brugerundersøgelser har vist, at nærmest ingen bruger den, og eftersom det er en fordyrende enhed i computeren, giver det god mening at fjerne den helt.

Opgraderet over hele linien

Der er blevet plads til op til 64 GB hukommelse – hvis du har råd – hvilket er noget bedre end de 16 GB hukommelse der tidligere var “plads til” i M1 Macs. Der er også et helt nyt lydsystem med 6 højttalere i både 16″ og 14″ udgaverne. Selv webkameraet er blevet opdateret til 1080p i betydeligt bedre kvalitet end tidligere. De nye SSD harddiske leverer op til 7,4Gbps – hvilket også burde give en betydelig hastighedsforøgelse.

Apples nye MacBook Pro’er kan bestilles fra i dag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den “billigste” MacBook Pro – 14″ udgaven – kan blive din for 17.499 kr.

Back to top button