fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

iOS 15: Her er de 5 vigtigste nyheder

Apple er klar med en ny version af iOS. Vi har fundet de 5 vigtigste nyheder i det nye styresystem

Apple har netop løftet sløret for den nye udgave af iOS, kaldet iOS 15. Det er ikke en revolutionerende ny version, men der er faktisk en del nye features, og vi har samlet de vigtigste detaljer herunder:

Ny udgave af FaceTime

FaceTime får spacial Audio – hvilket betyder at deltagerne i et videoopkald får retningsbestemt lyd, så hvis I er flere i opkaldet følger lyden hver enkelt person rundt på skærmen. Der er også blevet plads til lydisolering, så telefonen sorterer i lyden og fjerner baggrundsstøj. Der er nu også mulighed for “portræt-mode” hvor baggrunden bliver sløret. Du kan også dele indhold på FaceTime – for eksempel kan du høre musik og dele sangen inde i et opkald. Du kan også gøre det med video. Og i øvrigt også en hel bunke andre apps. FaceTime understøttes nu også via en browser på Android og andre enheder der ikke kører iOS.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fokuser på det vigtige

Apple har valgt at have mere fokus på… Ja, fokus. Notifikationerne kan nu samles i en slags opsummering, så du ikke behøver sidde og læse notifikationer hele tiden. Der kommer dog notifikationer fra kontakter igennem. Forstyr ikke er også blevet mere aktivt, så folk der prøver at sende en besked til dig nu vil se at du har Forstyr Ikke slået til. Du kan også bruge en ny funktion, simpelthen kaldet Fokus, hvor du vælger hvad du laver – så hvis du er på arbejde får du kun notifikationer der giver mening for det du laver lige nu. iPhone finder ud af, hvad du laver ved at “kigge” i din kalender eller på, hvor du er – og kan så selv foreslå, hvilken indstilling giver mest mening.

Lås dit hus – eller dit hotelværelse – op

Den nye iOS vil være i stand til at låse din dør derhjemme op – i hvert fald hvis du har en lås der understøtter det. Samtidig understøtter iOS 15 også en ganske omfattende række biler, så har du en iPhone og en ny BMW vil du kunne låse bilen op uden nogensinde at tage din telefon op af lommen. Samtidig er der også kommet understøttelse af oplåsning af eksempelvis hotelværelser. Over de kommende år lover Apple at mange nye partnere også kommer til – indtil videre er det dog begrænset hvor mange danskere, der vil kunne bruge de nye muligheder.

Kort får en overhaling – men endnu ikke i Danmark

En anden ting der ikke finder vej til Danmark endnu er nye funktioner i Kort appen – hvilket er ærgerligt, for de nye funktioner og det nye detaljerede look ser virkelig lækkert ud. Man vil få væsentlig mere detaljerede kort som eksempelvis viser antallet af baner på motorvejen og fodgængerfelter. Der er dog også nyheder, der kommer til Danmark – blandt andet burde du få betydeligt bedre og mere detaljeret navigation når du bruger offentlig transport.

AirPods kommer til Find-appen

En funktion der har været ventet er, at den nye version af iOS understøtter at du kan spore AirPods i Find-appen, så du vil kunne finde dine AirPods, skulle du tabe dem. Samtidig får dine AirPods i øvrigt også spatial Audio – en helt ny funktionalitet som faktisk bliver lanceret i dag – også på iOS 14 enheder.

I første omgang kommer iOS 15 betaen kun til Apple udviklere – men du kan snart hente den i en offentlig beta også. iOS 15 vil kunne bruges på alle iPhones der kan køre iOS 14.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button