TeknologiTophistorie

Væsentlige iOS 15-funktioner er udskudt

SharePlay og en lang række andre nye funktioner er ikke med, når IOS 15 kommer i løbet af september måned.

Da Apple præsenterede iOS 15, på deres udviklerkonference i juni måned, var SharePlay en af de helt store nyheder. Men nu har Apple meldt ud, at funktionen, der gør det muligt at dele film, musik og skærm med vennerne, ikke bliver klar til iOS 15-lanceringen i løbet af september. I stedet vil funktionen blive tilgængelig med en senere opdatering af styresystemet.

Men det er ikke bare SharePlay, der er faldet i kampens hede. Apple har i de seneste beta-udgaver fjernet en hel stribe af de nye funktioner, der skulle være med til at “sælge” den nye udgave af styresystemet.

En anden spændt ventet funktion, der skulle komme med iOS 15, men nu er udskudt, er Universal Control. Med Universal Control bliver det muligt at fjernbetjene iPhones og iPads med musen og tastaturet fra Mac-computeren. Apple beskrev det således:

“Et enkelt tastatur og en mus eller pegefelt fungerer nu problemfrit mellem din Mac og iPad – de kan endda oprette forbindelse til mere end én af den samme enhed. Flyt markøren fra din Mac, lige til din iPad, skriv på din Mac, og den vises på din iPad.”

Apple har ikke officielt meldt ud, at Universal Control er forsinket, men den har endog aldrig været bagt ind i beta-udgaverne, hvilket tyder på, at det langt fra er klart til at blive sluppet fri.

iOS 15
Anonymitetsrapport for apps.

App Privacy Report – på dansk Anonymitetsrapport for apps – er også forsvundet fra betaen. Apple har fortsat fokus på brug af private oplysninger og anonymitetsrapporten gør det muligt at se, hvor ofte apps har tilgået din lokalitet, mikrofon, dit kamera, dine billeder eller kontakter i løbet af de sidste syv dage. Her kan du også se, hvilke apps der har kontaktet andre domæner, og hvornår de kontaktede dem.

Safari-browseren stod til et gennemgribende nyt design, men på baggrund af beta-brugernes (utilfredse) tilbagemeldinger, har Apple trinvist skruet ned for ambitionsniveauet. Egentlig skulle adresselinjen, som per definiton altid har været placeret øverst i browsere, flyttes ned til bunden og være “flydende”. Men i den seneste beta kan man selv bestemme, om man har mod på det – eller vil beholde adresselinjen øverst som tidligere.

Legacy Contacts gør det muligt at tilknytte tætteste familie til sin Apple ID-konto i tilfælde af død. De angivede kontakter vil kunne få adgang din konto og dine data uden at kende adgangskoden. Der skal naturligvis være beviser på din død før Apple åbner for pandoras æske. Funktionen var tilgængelig i iOS 15 betaen indtil fjerde udgave, hvorefter den er blevet fjernet.

Selv om der er forsvundet en del af funktionerne fra iOS 15, er der stadig meget at se frem til. Der er generelle forbedringer til FaceTime-opkald, en nye Fokus-funktion og meget, meget mere. Apple har, naturligvis, lavet en sektion hvor vi kan se alle nyhederne – find den her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.