×
Elbiler

Apple vil låse bilen op med Face ID

Måske kan din bil genkende dig i fremtiden? Apple leger med tanken om at bilen skal kunne låses op via Face ID-ansigtsgenkendelse.

Apple pønser på at fremtidens bil skal låses op med biometri. Firmaet har ansøgt om et patent, der demonstrerer et system, hvor et køretøj kan låses op via biometriske systemer – fingeraftryk og måske endda  Face ID.

I pantetansøgningen skriver Apple, at den konventionelle bilnøgle – hvad enten den er analog eller trådløs – ikke er sikker nok. 

“Konventionelle fjernbetjeningssystemer er sårbare over for man-in-the-middle angreb og andre sikkerhedsproblemer. For eksempel kan køretøjet ikke identificere den person, der bærer nøglen eller den trådløse nøgleenhed, så alle med nøgleenheden kan betjene køretøjet,” skriver de blandt andet.

Hvis et køretøj “genkender” chaufføren via Face ID, kan bilen skræddersy bestemte indstilliner til vedkommende; eksempelvis musiksystemer, sædeindstillinger, m.m. til personen.

Patentet er netop blevet offentliggjort, men blev faktisk indsendt allerede i februar 2017, altså for to år siden. Apple har siden dengang fyret mere end 200 medarbejdere fra sit tophemmelige Project Titan.

Patentansøgningen kan læses i sin fulde længde her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.