Wearables

Apple Watch Series 4 LTE

For første gang siden dets fødsel for snart fire år siden har Apples smartwatch fået nyt design med Apple Watch Series 4, men det er svært at se. Til gengæld er uret stadig fantastisk.

På vores YouTube-kanal kan man finde videoanmeldelser for både Apple Watch Series 4, iPhone XS Max og meget mere. Husk at abonnere, hvis du gerne vil se flere videoer fra os fremover.

iNPUT anbefalerApple Watch er ubestridt det mest sælgende smarte ur i verden. Det er faktisk det mest solgte ur overhovedet. Det nye Apple Watch Series 4 er bedre end dets forgængere på stort set alle måder. Jeg synes stadig et ur skal være rundt, og jeg ville ønske Apple ville gøre som Samsung og lancere et mere “traditionelt” ur – men den nye generation er i det mindste en lille smule mere afrundet. Du skal dog stadig ikke se Apple Watch som et smykke ligesom de fleste andre ure – men mere som en minicomputer på din arm. Og i den henseende er det klart at en firkantet (ish) skærm fungerer bedre.

Nyt design for første gang

Med Series 4 har Apple for første gang ændret på designet af Apple Watch. Uret er blevet en smule større – men ikke så meget, at man kan mærke det i dagligdagen. Mit testeksemplar er det største på 44mm og det virker faktisk til at være nogenlunde samme størrelse som den tidligere version jeg havde på 42mm, selv om det reelt er lidt større. Det gode ved, at det er blevet lidt større er, at det har fået en – væsentlig – større skærm. Det kommer jeg tilbage til. Derudover er det blevet en smule tyndere, hvilket er en velkommen forandring – også selv om det er meget lidt. Kronen på siden af uret har heller ikke længere den meget markante røde farve på siden der indikerede, at uret var LTE versionen. I stedet er der nu en relativt diskret rød ring på kronen, hvilket er en hel del bedre.

Remmene er ikke ændret, omend der er kommet flere til. Men hvis du i forvejen har remme liggende fra et tidligere ur kan du altså fint bruge dem sammen med Series 4. Med i kassen følger en enkelt gummirem, men du kan købe remme i alle typer materialer og prisklasser.

Større skærm

Måske den største umiddelbare forskel på de gamle generationer og Apple Watch Series 4 er skærmens størrelse. Det er ikke fordi der er SÅ meget mere plads – ca. 30% – men det føles faktisk alligevel af rigtigt meget. Især når man skal forsøge at ramme de små knapper og eksempelvis taste sin kode ind, er der virkelig forskel. Jeg kan ikke sige, hvor mange gange jeg tastede forkert på mit Series 3 – det sker stort set aldrig længere. Den større skærm giver også mulighed for nogle mere avancerede urskiver, og Apple har brugt lejligheden til at tilføje nogle der virkelig er detaljerede. Faktisk en smule for detaljerede til min smag, for jeg synes flere af dem er lidt for uoverskuelige. Til gengæld kan jeg ret godt lide de nye urskiver med ild, damp og flydende metal. Simpelt og lækkert. Kvaliteten af skærmen er – som på forrige generation – ganske forrygende, og selv i høj solskin kan man let se, hvad der foregår.

Hurtigere end nogensinde

De første par generationer af Apple Watch havde absolut deres udfordringer i forhold til hastigheden – især på den første generation, hvor apps kørte på telefonen i stedet for direkte på uret. Det har ændret sig siden, men Series 2 var heller ikke ligefrem ekstremt hurtigt. Det blev bedre med Series 3, men det er først med Series 4 at man ikke længere tænker over det eller bliver irriteret over det. Nu er der så meget fart på, at følelsen er meget som en iPhone – der er ikke meget ventetid, og du skal være mere end almindeligt utålmodig for at synes at tingene går for langsomt.

Udmærket batterilevetid

Batterilevetiden på smartwatches er generelt ret frygtelig. Jeg har dog med Series 3 sagtens kunne få uret til at “overleve” to eller endda tre dage – forudsat jeg ikke brugte det til træning. Når jeg løber er det noget andet, for så går det relativt hurtigt ned ad bakke, men selv her kan jeg med en relativt kort løbetur hver dag godt hive to dage ud af Series 4 – hvilket er mere end hvad jeg kunne med Series 3. Apple selv angiver, at batterilevetiden er den samme på de to generationer, men umiddelbart virker det altså som om, Series 4 klarer sig en lille smule bedre.

Siri på armen

Siri har selvfølgelig stadig plads på dit håndled i Apple Watch. Hun (Eller han) er dog blevet en smule mere diskret at bruge nu fordi man blot kan løfte armen op til munden. Så registrerer uret selv, at man vil tale med Siri og hun lytter. Det er ret praktisk og fungerer 100% af gangene. Du ligner så i samme ombæring lidt mindre et kæmpe fjols fordi du ret diskret kan udstikke en kommando. Jeg bliver nok aldrig typen der synes det er helt fedt at snakke med min arm, men nu er det i det mindste ikke helt åndssvagt.

Siri er i øvrigt hurtig og sammen med den nyeste version af iOS kommer også Siri genveje. Jeg elsker, at jeg nu kan sige til mit ur at det skal finde min pung som jeg har en Tile i – og så begynder min pung at ringe et sted i nærheden. Det er virkelig praktisk.

Masser af sundhed

Der er ingen tvivl om, at Apple Watch Series 4 er et ur der er beregnet til at give dig en masse data om dig selv og din helbredsmæssige tilstand. En ting er, at det er et udmærket træningsur der leverer al den statistik de fleste har brug for når de dyrker en eller anden form for motion, men de store nyheder ligger faktisk i de sundhedsfunktioner dem der ikke dyrker særligt meget motion har lige så meget brug for. Eksempelvis vil et fald aktivere en alarm og derefter selv ringe 112 og sende en besked til en af dine kontakter. Og ja, jeg har prøvet det – det virker faktisk fint og opfanger mit simulerede fald. Jeg tænker faktisk, at det vil kunne gøre det ud for en faldalarm for ældre. (En dyr en af slagsen, dog.)

Derudover vil man i fremtiden kunne tage et EKG på uret. Så vidt er vi ikke kommet i Europa endnu, så jeg har ikke kunnet teste det, men eftersom Apple allerede nu er igang med at søge EU tilladelse gætter jeg på, at vi kommer til at se det i løbet af nogle måneder. Med muligheden for at tage et EKG vil endnu flere blive advaret af deres ur, hvis noget er galt – noget der faktisk allerede sker i ret stor stil.

Træningsmakker på håndleddet

Den nye Watch OS (som ejere af ældre Apple Watch også får adgang til) indeholder især en enkelt funktion på træningsdelen, jeg har set utroligt meget frem til; auto registrering af træning. Det vil sige, at når jeg begynder at løbe opfatter uret det og starter træningen – uden at jeg skal gøre noget. Det er virkelig praktisk. Endnu mere praktisk er det, at det endda selv stopper træningen også selv om jeg ikke fortæller det at jeg er færdig. Det skete ellers ofte, at jeg allerede sad på sofaen med min sunde snack (læs: Bland selv slik) efter træning og kom i tanker om, at uret stadig var af den opfattelse at jeg var igang med træningen. Men det sker aldrig længere, og funktionen er enormt præcis.

Alle de andre træningsfunktioner er nogenlunde som altid, og uret er vandtæt (som tidligere) så du kan fint både svømme og ro med det på. Der er også kommet et par nye træningsformer til – men det er igen i forbindelse med Watch OS 5, så det er altså ikke specifikt for Series 4.

Forbundet altid

Hvis du er typen der eksempelvis løber eller cykler meget vil du skulle vælge LTE versionen, for det er en fryd at lade telefonen ligge hjemme på køkkenbordet når man har spændt løbeskoene på. Jeg har endda droppet at tage telefonen med ned at træne i motionscentret fordi den alligevel bare var en opmærksomhedssluger. Med Apple Watch er jeg stadig forbundet, men kommer ikke til at sidde og rode med Facebook i timevis på maskinerne.

Skal, skal ikke?

Hvem skal så købe det nye Apple Watch? Hvis du allerede har investeret i Series 3 skal du enten være enormt vild for at få en lidt større skærm eller bare være typen, der ikke kan leve uden det nyeste. Hvis du til gengæld har en Series 1 eller 2 og kan lide det, får du med Series 4 et ur, der er væsentligt forbedret på flere punkter. Men husk – Apple Watch virker kun sammen med Apples egne produkter, så hvis du er Android bruger kan du godt glemme det. Men hvis du har en iPhone og elsker den er der også en rigtigt god chance for, at du vil elske dens lille følgesvend.

Apple Watch Series 4 LTE

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: fra 3.299 kr.

Apple Watch Series 4 er en god opdatering til et ur, der allerede var det bedste på markedet. Det nye design er dog langt fra en revolution.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.