×
TeknologiTophistorie

Aula skruer endelig ned for fællesbeskederne

Godt nyt til forældre med børn i skolealderen. En opdatering af Aula skal begrænse omfanget af svar-til-alle-beskeder.

Har du børn i skolalderen er der gode chancer for, at du vågner op til et nyt og nemmere liv lørdag morgen. En opdatering af Aula app’en skal nemlig begrænse omfanget af svar til alle-beskeder. En nyhed, der med garanti vil lune, hvis man er kørt træt i kage- og luse-beskeder.

Ændringen sker på baggrund af et ønske fra mange Aula-brugere, som har været generet af for mange irrelevante notifikationer i en beskedtråd.

Helt konkret har kommunernes it-fællesskab Kombit, der står bag Aula, gjort det sværere at komme til at svare alle. Efter opdateringen vil brugere nemlig skulle tage aktivt stilling til om de ønsker at svare alle i en beskedtråd, eller om de kun vil svare direkte til den person, der har oprettet og sendt beskeden.

– Undersøgelser har vist, at op mod halvdelen af skoleforældre oplever, at de får for meget eller alt for meget information gennem Aula. Derfor er ændring af svar-til-alle det oplagte sted at starte, siger Kombits administrerende direktør, Kristian Vengsgaard, i en pressemeddelelse.

Selv Statsminister Mette Frederiksen har kommenteret besked-syndfloden. Under folketingets åbning i oktober truede hun enddog med at lukke helt for tjenesten.

“Jeg har stadig til god at møde forældre, der er rigtigt glade for alt, hvad Aula fører med sig. Derfor er det også fristende bare at afskaffe Aula,” sagde Mette Frederiksen dengang.

På grund af opdateringen vil der ikke være adgang til Aula natten til lørdag den 25. maj mellem kl. 03.00 til 08.00. Læs eventuelt mere på Aulainfo.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.