×
TeknologiTophistorie

Besked-syndfloden på Aula skal stoppes

Efter kritik fra selveste Statsministeren vil direktøren for Aula kigge på, hvordan man stopper syndfloden af beskeder.

Hører du også til dem, der i årevis har været udsat for en flodbølge af beskeder på Aula? Så er der endelig håb forude. Direktøren for den udskældte platform åbner nemlig en mulighed for at man skal kunne sætte systemet på “pause”. Eller at tjenesten skal prioritere beskederne, alt efter hvor vigtige de er.

Det kommer efter at statsminister Mette Frederiksen, under Folketingets åbning, luftede tanken om at lukke den upopulære tjeneste.

“Jeg har stadig til god at møde forældre, der er rigtigt glade for alt, hvad Aula fører med sig. Derfor er det også fristende bare at afskaffe Aula,” sagde Mette Frederiksen.

Et af de helt store problemer er netop antallet af beskeder. Ifølge Politiken bliver der hver morgen mellem 8.30 og 9.30 sendt ikke færre end 10.000 beskeder i minuttet.

– Systemet er tilgængeligt hele tiden og holder aldrig fri. Så måske skal vi kigge på, om det kan holde fri for de forskellige grupper som forældre og lærere på forskellige tidspunkter, siger Kristian Vengsgaard til P1.

Han er direktør for Kombit, der driver Aula.

En anden mulighed, som Kristian Vengsgaard bringer på bane, er, at Aula fremover skal prioritere beskederne, så de vigtigste kommer først. Kombit vil i den kommende tid kigge på, hvad der teknisk skal til for at få sådan en løsning til at fungere.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.