fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Billig Volkswagen ID.1 lanceres i 2023

Volkswagen ID.1 bliver en bil i Polo-klassen, der skal konkurre mod biler som Peugeot e-208 og Opel Corsa-e. Prisen bliver under 200.000 kr.

Volkswagen vil lancere en MEB-baseret minibil med navnet Volkswagen ID.1 inden for tre år, fortæller AutoExpress. Det bliver en bil i samme størrelse som Polo, men takket være MEB-strukturen bliver der mere plads i kabinen. Volkswagen sigter efter at sælge ID.1 med en prislap på omkring 22.000 euro – altså et pænt stykke under 200.000 kroner.

Rygterne om ID.1 er ikke nye. Sidste år fortalte VW, at de planlægger en mikrobil der skal baseres på en ‘omkostningsfokuseret’ version af MEB-platformen, der skal ligge til grund for modeller der er omkring fire meter lange.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Volkswagen ID.1 vil sandsynligvis blive fulgt til dørs af en ny crossover i B-segmentet, baseret på samme platform. Muligvis kaldet ID.2.

Der er naturligvis ingen officielle detaljer om teknikken i ID.1’eren endnu, men VW-bosserne har ikke desto mindre givet et par hints om, hvad fremtiden kan bringe.

Eksempelvis har Dr. Frank Welsch, der er bestyrelsesmedlem for teknisk udvikling hos Volkswagen Group, fortalt hvordan mindre kraftfulde elektriske motorer og fremskridt inden for batteriteknologi kan føre til reducerede omkostninger – og dermed priser for slutbrugerne:

– Hvert andet eller tredje år ser vi væsentlige forbedringer inden for batteriteknologi og elektrokemi. Vi er tilfredse med den teknologi, vi har til den første bølge af ID-biler og nu ser vi på, hvordan vi kan sænke omkostningerne. Det nytter ikke at gå fra Golf- til Polo-størrelse og sætte prisen ned med 50 euro. Vi er nødt til at se på helheden. Kan vi tilbyde en bil med mindre motor?

Volkswagen lancerede i september Volkswagen ID.3, der siden har været den bedst sælgende elbil i Danmark. I disse uger er den større Volkswagen ID.4 på vej til landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button