ElbilerTophistorie

Volkswagen ID.4 – her er de danske priser

Volkswagen ID.4 er nu officielt lanceret i to varianter og de danske priser er allerede klar. Bilen kommer til Danmark inden nytår.

Volkswagen har endelig løftet sløret for Volkswagen ID.4, der er selskabets første elektriske SUV – og den første VW-elbil til alle globale markeder. Den er storebror til Volkswagen ID.3, der kom til landet i starten af september og der er store forventninger til modellen.

Den officielle lancering er i starten af 2021, men Volkswagen Danmark forventer at få et begrænset antal ID.4 til landet inden årsskiftet. De to første udgaver, der kommer, er ID.4 1st Edition og ID.4 1st Max Edition, der begge er specialmodeller, der er baseret på ID.4 Pro Performance med en ydelse på 204 hestekræfter og rækkevidde på op til 520 kilometer, takket være et 77 kWh batteri.

Volkswagen ID.4 kan hurtiglades med op til 125 kW, hvilket er noget langsommere end de hurtigste konkurrenter, men VW fortæller, at det vil tage en halv time at “fylde” 320 kilometer på batteriet.

Med sine 4,58 meter placerer ID.4 sig størrelsesmæssigt mellem en Tiguan og Tiguan Allspace. Kabinen er rummelig og bagerummet har plads til 536 liter, hvilket er betydeligt mere end eksempelvis Volvo XC60, der rummer 468 liter.

Volkswagen ID.4

Baghjulstrukken og med krog

Ligesom ID.3 er ID.4 baseret på VW’s MEB-platform og bliver dermed baghjulstrukken, hvilket skulle give en imponerende vendediameter. Bilen fås med krog som ekstraudstyr og den kan trække op til 1.000 kilo – ikke 1.900 kilo, som tidligere rygter hævdede.

Udstyrslisten inkluderer LED-forlygter kaldet IQ Light, der kan tilpasse lyset til modkørende biler og hilse på føreren med el lille “lysspil”, 3D-baglygter med “animeret” blinklys og adaptiv fartpilot, der også kan bremse foran skarpe sving, rundkørsler, byer og hastighedsgrænser.

Volkswagen ID.4
Kabinen i Volkswagen ID.4.

I kabinen har Volkswagen ID.4 den samme type infotainmentsystem som lillebror ID.3 med 10 eller 12 tommer stor trykfølsom skærm (afhængig af variant), stemmestyring, Apple CarPlay og Android Auto.

Priserne på bilerne er lidt mere spøjse. Volkswagen skriver, at Volkswagen ID.4 1st udgaven vil kunne fås fra 399.995 kroner, mens Volkswagen IID.4 1st Max vil koste fra 489.996 kroner. Men det er priser, der kun gælder indtil nytår, hvor afgifterne på elbiler stiger, så det er altså kun de absolut hurtigste, der får ID.4 til de priser. Med mindre regeringen – endnu en gang – vælger at afgiftsfritage elbilerne.

Læs mere om Volkswagen ID.4 hos Volkswagen Danmark.

ID.4 1st og ID.4 1st Max
Ydelse150 kW / 240 hk
Drejningsmoment310 nM
Tophastighed160 km/t
0-100 km/t8,5 sek.
Batteri (netto)77 kWh
RækkeviddeOp til 520 km (WLTP)
Længde4.584 mm
Bredde1.852 mm
Højde1.612 mm
Akselafstand2.766 mm
Bagagerumsvolumen543 liter

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.