Elbiler

Boligforening opsætter 40 ladestandere

Boligforening med 16 boligafdelinger rundt om i hovedstadsområdet opstiller 40 ladestandere til elbiler, uden at det får konsekvenser for huslejen.

16 afdelinger i boligforeningen PAB rundt om i storkøbenhavn kan se frem til at få opsat ladestandere. Uden at det får konsekvenser for huslejen, vel at mærke. I alt opstilles der 40 nye ladestandere i de 16 afdelinger og hver stander kan oplade to elbiler af gangen.

Aftalerne er på plads, tegningerne er klar og den første ladestander står efter planen klar om en måneds tid ude i boligafdelingen Holdkærparken i Kastrup ved København. Resten opstilles i løbet af det næste halve år, loves det i en pressemeddelelse.

– For seks–syv år siden fik jeg ideen til at vi skulle have ladestandere til el-biler i vores afdelinger. Ingen vil jo købe en el-bil, hvis man ikke kan lade den op – og ingen vil opsætte en ladestander, hvis der ingen el-biler er, siger Nikolaj Jørgensen, der for formand for PAB.

Ideen om ladestanderne præsenterede Nikolaj Jørgensen for organisationsbestyrelsen i PAB – og de var uden forbehold med på at bevilge de nødvendige midler. Det betyder, at der nu opstilles en ladestander for hver påbegyndt 100 lejemål i en boligforening under PAB.

boligforening
Formanden for PAB, Nikolaj Jørgensen, har til ære for fotografen fundet spaden frem for at vise, hvor den første ladestander skal stå. Den kommer op i Holdkærparken i Kastrup ved København.

Ladestanderne i PAB giver mulighed for opladning af to biler ad gangen. Det kommer til at fungere på den måde, at beboerne får en app eller et kort som de benytter, når de skal lade bilen op. Det er derfor kun den enkelte bruger, der betaler for strøm til opladningen.

– Det er PAB som opsætter alle ladestanderne, men den daglige drift har vi lagt i hænderne på professionelle aktører, siger Nikolaj Jørgensen.

Den aktør fremgår ikke af pressemeddelelsen, men så vidt vi erfarer, drejer det sig om Clever, der er et af Danmarks største ladenetværk.

PAB råder over cirka 3.500 boliger fordelt på 16 afdelinger. Afdelingerne ligger i Kastrup, Rødovre, Brønshøj, Brøndby, København, Græsted, Valby, Glostrup og Ishøj.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.