×
TeknologiTophistorie

Bornholmerne har fået en digital studievært

Studieværten her hedder Bridget og leverer nyheder til bormholmerne. Men i virkeligheden eksisterer hun slet ikke.

Hos lokalavisen Bornholm.nu er studieværten på den nystartede tv-avis noget for sig. Hun hedder Bridget og hun er i virkeligheden en computeranimeret figur, der via kunstig intelligens leverer nyheder til bornholmerne.

“Bridget er ikke et menneske, men en robot, som ved hjælp af kunstig intelligens kan læse de nyheder fra netavisen, som redaktionen udvælger – og hun kan præsentere dem som en ”rigtig” studievært,” skriver lokalvisen i sin præsentation af Bridget.

Bridget er skabt af den amerikanske tjeneste Synthesia, der tilbyder virksomheder en fiktiv person til at præsentere indhold. Det foregår ved at man udvælger en “avatar” og indsender en video med sig selv, som Synthesia så bruger til at træne den digitale studievært.

Som det kan ses på videoen herunder er resultatet … en anelse bizart. Men egentlig ganske imponerende idet teknologien næppe er udviklet med flydende dansk for øje.

Bjarne Hansen fra Bornholm.nu fortæller da også, at Bridget “stadig øver sig”. Han har delt denne video, der viser Bridget i aktion.

Her kan du opleve Bridget.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.