Amazon PrimeTophistorie

Amazon køber MGM for 51 mia. kroner

James Bond har fået ny chef og han hedder Andy Jassy. Amazon har nemlig købt filmselskabet MGM for svimlende 8,45 mia. dollars.

Amazon opruster i stor stil i kampen mod Netflix, Disney og de øvrige. I dag blev det nemlig meddelt, at selskabet køber det hæderkronede filmselskab Metro-Goldwyn-Mayer, MGM, for et beløb dr svarer til svimlende 51 milliarder kroner. Det betyder blandt andet, at James Bond får ny chef, for MGM ejer rettighederne til vores alle sammens favoritspion.

Opkøbet er dog ikke Amazons største – i 2017 betalte selskabet 13,7 milliarder dollars (knapt 84 mia. kroner) for firmaet Whole Foods.

Ifølge CNBC siger Amazon, at de vil udnytte både MGM’s erfaring i filmproduktion og MGM’s omfattende katalog med 4.000 film og 17.000 tv-shows for at styrke Amazon Studios, der er Amazons egen film- og tv-afdeling.

Købet er bare det seneste i de store spilleres konsolideringsplaner. Så sent som i sidste uge meddelte WarnerMedia og Discovery, at de fusionerer.

Et af de mest dyrebare ‘brands’, som Amazon overtager med købet, er uden tvivl James Bond 007. Så sent som i januar gik der rygter om, at Apple forhandlede med MGM om at købe den seneste Bond-film, No Time to Die, der er blevet udsat af flere omgange på grund af Corona. Det er også MGM, der står bag en populær serie som HBO’s The Handmaids Tale.

MGM ejer også kabelnetværket Epix og ejer ligeledes flere populære reality-tv-serier, deriblandt Shark Tank, Survivor og The Real Housewives.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.