×
ElbilerTophistorie

Brugte elbiler hitter – her er top 5

Brugte elbiler sælges med rekordfart på trods af, at brugtbilspriserne fortsat stiger.

Krigen i Ukraine og chipmanglen presser bilproducenterne, der oplever op til et års ventetid på de mest populære modeller. Det er til gengæld godt for brugtmarkedet – og også her slår elbilernes popularitet igennem.

Det tager i gennemsnit 39 dage at få solgt sin brugte bil på Bilbasen. Sidste år var det 64 dage. Med elbiler ser det endda endnu bedre ud.

Ifølge Bilbasen er omsætningshastigheden for nyere, brugte elbiler er steget med 86 procent på ét år. Er elbilen under ét år gammel, så er den 17 dage om at blive solgt. De mest populære modeller bliver solgt på under én uge. Det er ret imponerede i betragtning af gennemsnittet på 39 dage.

Ikke overraskende er Tesla blandt det mest populære mærker. Faktisk er Tesla Model 3 den mest søgte mærke på Bilbasen overhovedet. Det er også modellen, der har kortest liggedage. Men også Volkswagen ligger lunt.

Liggetid for brugte elbiler

#BilmodelLiggedage
1Tesla Model 313
2Tesla Model Y18
Volkswagen e-Golf18
3Skoda Enyaq iV21
4Volkswagen ID.322
5Volkswagen ID.424
Gennemsnitligt antal liggedage er 39. Kilde: Bilbasen.

Antallet af brugtbiltransaktioner med elbiler er steget med 280 procent for årets fem måneder sammenlignet med 2021. Efterspørgslen efter de brugte biler har naturligvis også presset priserne op.

Læs også: Lange ventetider på elbiler øger brugtbilspriserne

Det såkaldte brugtbils-prisindexs steg med 2,9 procentpoint i maj. Dermed er priserne på brugte biler under 96 måneder fra første registrering steget 23,5 procent igennem de seneste 14 måneder. Isoleret er mikro- og MPV-segmentet steget mest, mens elbilen er den drivlinie, der er steget mest i pris. Nyere elbiler (under 12 måneder) er steget med 15,2 procent i pris i årets fem første måneder.

Mest søgte elbiler på Bilbasen:

#Bilmodel
1Tesla Model 3
2Volkswagen ID.4
3Tesla Model Y
4Audi Q4 e-tron
5Skoda Enyaq iV
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.