×
ElbilerTophistorie

Vanvittig el-sportsvogn kan hoppe på stedet

Byd U9 har et specielt system af aktive støjdæmpere. Se en video, hvor bilen både danser og hopper på stedet.

I begyndelsen af året lancerede kinesiske Byd bilmærket Yangwang, der har fokus på ekstrem luksus. Seneste påhit fra den kant er en fuldstændig vanvittig elektrisk sportsvogn, nemlig Byd U9. Eller Byd Yangwang U9, som den retteligt hedder.

Sportsvognen har et batteri på 100 kWh, der giver den en rækkevidde på 700 kilometer. Dog efter den gavmilde kinesiske CLTC-pendant til WLTP.

Men det er en rækkevidde, der næppe opnås, hvis man hviler foden for meget på speederen. U9 er nemlig udrustet med fire motorer, der til sammen leverer 1.288 hestekræfter. Det gør bilen i stand til at accelerere fra 0 til 100 km/t på to sekunder.

Læs også: Byd er klar med danske priser.

Byd U9
Den hoppende sportsvogn.

Men bilens helt store trick er et system af aktive støddæmpere. Den hoppende dæmper-teknologi demonstrerer Byds nye chassiskontrolsystem kaldet DiSus. Systemet skal give den kraftige sportsvogn det vejgreb, den har brug for. Derudover kan elbilen “danse”, køre på tre hjul og endda hoppe på stedet.

I videoen herunder præsenteres Byd U9 ved at den kører dansende på scenen, hvorefter den afslutter “showet” med at hoppe på stedet …

Byd kom til Danmark i efteråret 2022 taket være importøren Nic. Christiansen Gruppen. Der er tre modeller på spisesedlen herhjemme, nemlig Byd Atto 3, Byd Tang og Byd Han. Priserne starter ved 329.995 kroner for den mindste model, der er Atto 3.

Det er endnu uvist om Byd overhovedet vil sælge Yangwang-mærket i Europa.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.