ElbilerTophistorie

Citroën præsenterer ny elektrisk crossover

Citroën e-C4 X er smækfyldt med teknologi, men som elbil virker den ikke helt up-to-date ...

Citroën fremviste onsdag sit seneste skud på C4-stammen, nemlig e-C4 X, der er en elektrisk crossover. Bilen er udrustet masser af tech og med Citroëns signatur-undervogn, nemlig Advanced Comfort-affjedringen, der skal give en ”flyvende tæppe” effekt. Men som elbil ser den ikke ud til at bryde nogen grænser.

Tværtimod viser et hurtigt kig ned over featurelisten, at den er enddog meget middelmådigt bestykket. Præcis som den eksisterende e-C4. Begge modeller lider under, at de ikke er udviklet specifikt som elbiler. Således kommer Citroën e-C4 X også med fossilmotor – bare ikke herhjemme, hvor kun el-udgaven kommer på vejene.

Bilen fås kun med en enkelt batteristørrelse på beskedne 50 kWh. Det giver den en rækkevidde på op til 360 kilometer ifølge WLTP-normen. Ladeeffekten er med 100 kW DC også i den lavere ende af midterfeltet. Drivlinjen har en ydelse på 136 hk og 260 Nm. 

Citroën e-C4 X
Et kig i kabinen.

Teknologi i overflod

Til gengæld er der, i vanlig Citroën-stil, masser af teknologi ombord. Bag rattet opleves det nye My Citroën Drive Plus infotainmentsystem med en 10 tommer stor HD-touchskærm, der kan personaliseres med diverse apps. Der kan gemmes op til otte forskellige profiler, der hver kan tilknyttes to smartphones.

Herudover er Citroën e-C4 X udstyret med Citroëns signatur-undervogn: Advanced Comfort-affjedringen med progressiv hydrauliske stop, der skal give en ”flyvende tæppe”-effekt, som har optimale betingelser i denne el-version med tyngden fra drivbatteriet. 

Komforten i e-C4 X understreges af muligheden for op til 20 forskellige køreassistentsystemer, hvilket bl.a. indbefatter: Active Safety Brake, Collision Risk Alert plus Post Collision Safety Brake, Highway Driver Assist, Adaptive Cruise Control plus Stop&Go, Blind Spot Monitoring System, Active Lane Departure Warning System, Extended Traffic Sign Recognition, Head-up Display, 360 Vision mm.

Med en længde på 4.600 mm placerer e-C4 X sig lige mellem C4 (4.360 mm) og C5 X (4.800 mm). Designet har givet plads til et rummeligt bagagerum på 510 liter med en lav læssekant og en løftehøjde på 745 mm.

Citroën e-C4 X kommer på markedet i slutningen af 2022 loves det.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.