ElbilerTophistorie

Verdenspremiere på Citroën e-C4 den 30. juni

Citroën er klar til at melde sig fuldgyldigt ind i elbils-klubben med den elektriske crossover Citroën e-C4, der har verdenspremiere om et par uger.

Der er verdenspremiere på Citroëns første 100 procent elektriske personbil til massemarkedet sidst på måneden; Citroën e-C4 bliver en el-udgave af C4 crossoveren. Franskmændene har tweetet en teaser, der – naturligvis – ikke afslører mange detaljer om bilen, men den bliver med sikkerhed baseret på PSA’s CMP-platform ligesom Peugeot e-208 og e-2008. 

Ifølge rygterne vil e-C4 være udrustet med en batteripakke på omkring 50 kWh og have en rækkevidde på omkring 340 kilometer (WLTP). Det er samme specs som Peugeot e-208. Der kommer også fossile udgaver af modellen.

Som sædvanlig er franskmændenes fokus på designet. Citroën er et af de få bilmærker, der tør at lave design, der adskiller sig. Ikke altid lige vellykket dog. Citroëns administrerende direktør siger om Citroën e-C4 at modellen vil ”bringe et nyt look til segmentet”. Så har han da ikke lovet for meget.  

Citroën er kommet sent ind i el-kampen. De har dyppet tæerne via det pudsige projekt Citroën Ami, der er en to-personers bybil møntet på udlejning. Og så har søstermærket DS udsendt DS 3 Crossback E-Tense, der også er elektrisk, men den er langt fra blevet noget hit. Herhjemme er der eksempelvis bare solgt omkring ti eksemplarer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.