ElbilerTophistorie

Clever bygger Danmarks største lynladestation ved Aabenraa

Når den kommende lynladestation står klar ved Aabenraa i 2023, bliver det landets foreløbigt største med forventeligt 30 ladepunkter.

Slår du ofte vejen forbi det sønderjydske i elbil, så kan du glæde dig til at ladefaciliteterne bliver bedre. Her tager Clever nemlig snart det første spadestik til det, som bliver Danmarks foreløbigt største lynladestation. Når byggeriet står færdigt, vil der være omtrent 30 ladepunkter. Clever har for nuværende ikke landet på det endelige antal.

Placeringen bliver præcist Egevej 8 i Aabenraa (se på Google Maps), som ligger ved E45 ved Rødekro/Brunde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

”Vi ved, at sønderjyderne længe har efterspurgt bedre lademuligheder, og derfor er vi rigtig glade for at kunne give ladeinfrastrukturen i landsdelen en solid opgradering. Rigtig mange sønderjyder har mulighed for at få etableret ladebokse derhjemme, så de er ikke så afhængige af offentlige ladepunkter, men vi ved også, at mange i hverdagen er afhængige af lynhurtig opladning på farten, og så er der samtidig et behov hos de elbilister, der planlægger at køre sydpå. Derfor håber vi, at lokationen ved Aabenraa kan opfylde mange elbilisters behov”, lyder det fra Casper Kirketerp-Møller, direktør i Clever.

Selve designet er lige nu i planlægningsfasen hos Clever og arkitektfirmaet Cobe. Selvom udseendet ikke er endeligt på plads, så er pladsens størrelse på 6.000 kvadratmeter det. Clever fortæller at man forventer udseendet følger i sporene på de eksisterende stationer i Esbjerg, Odense og Køge.

Energi til både du og bilen

”Når vi skal designe en lynladestation, indgår der mange overvejelser om alt fra, hvordan udkørslen skal placeres i forhold til de omkringliggende veje, hvad med toiletfaciliteter, hvor skal der være plads til biler med trailer osv. Derfor kan vi heller ikke endnu sige, præcis hvor mange lynladepunkter Aabenraa lynladestation får, men vi tør godt love, at den bliver den største af sin slags i Danmark. Og så bliver den omgivet af træer og buske, som passer til området, og der vil også være legeelementer, så elbilisterne kan få vækket sanserne og få god energi til køreturen, når bilen har fået strøm nok”, fortæller Casper Kirketerp-Møller.

Lynladestationen i Aabenraa forventes at stå klar i tredje kvartal 2023. Udover stationen dér, så forventer Clever at åbne placeringer i København, Thisted, Nørresundby og Maribo.

Der er ingen detaljer offentliggjort om ladekapaciteten.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.