×
ElbilerTophistorie

Skatteminister: Slut med store rabatter på Tesla og Porsche

Regeringens nye bilafgifter skal gøre op med et skævt system, hvor der har været urimeligt store rabatter på elbiler fra Tesla og Porsche.

I aften indledes de nye klimaforhandlinger på transportområdet. I deres udspil lægger regeringen op til ændringer af bilafgifterne – og skatteminister Morten Bødskov (S) har her til aften uddybet planerne. Der skal eksempelvis gøres op med et ’skævt’ afgiftssystem, der kun kommer bestemte til gode.

Regeringens mål bliver at øge mængden af grønne biler – elbiler og plugin-hybrider – i Danmark fra de nuværende 45.000 til 500.000 i 2030. Fem år senere, i 2035, skal antallet være en million. Det skal gøres ved at fastholde at lavt afgiftsniveau på de billigste grønne biler, mens de dyreste modeller fra eksempelvis Tesla, Porsche og Audi kommer til at stige i pris.

– Vi vil fremlægge den konkrete model for partierne her til aften, men jeg tør godt afsløre, at man ikke kommer til at få de rabatter, man har fået hidtil, siger Morten Bødskov til DR Nyheder.

– Det har været et skævt system, som grundlæggende har betydet, at de her biler er blevet solgt i hovedstaden og omegnen og meget få andre steder i Danmark. Der er bestemte grupper, der har fået meget store rabatter på den ordning, vi har haft. Og det duer ikke, siger han.

De mindre biler, der fortsat vil få lave afgifter, er modeller som Volkswagen e-Up, Renault Zoe og Volkswagen e-Golf. 

Samtidig skal det være dyrere at køre i fossilbiler. Registreringsafgiften på fossilbiler vil stige mellem 1 procent for de billigste biler til 4 procent for de dyreste.

Derudover vil regeringen indføre et såkaldt iblandingskrav til det brændstof, fossilbilerne kører på. Det anslås, at det tiltag vil koste en almindelig familie med et almindeligt kørselsforbrug i omegene af 60 kroner om året. Og omkring 300 kroner for dieselbiler. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.