TeknologiTophistorie

Danmarks første betaling med MitID gennemført

Afløseren for NemID nærmer sig med hastige skridt. Onsdag gennemførte Hvidbjerg Bank Danmarks første betaling med MitID.

Onsdag aften tikkede der 200 kroner ind på bankkontoen hos Spar-købmanden i Hvidbjerg som betaling for flødeboller til Hvidbjerg Bank. Købmanden kan ikke se forskel, men det var Danmarks allerførste pengeoverførsel godkendt med MitID, som snart afløser NemID.

MitID skal snart bruges til alt det, danskerne tidligere har brugt NemID til. For eksempel at tjekke årsopgørelsen, kommunikere med det offentlige eller gå i netbanken.

Hvidbjerg Bank og BEC Financial Technologies er nogle af de banker og it-leverandører, som netop nu tester overgangen til MitID, og hvordan man bruger det herefter. Først når systemet er testet godt igennem, lanceres løsningen for resten af Danmark.

– Da jeg først var oprettet, foregik det stort set, som jeg kender det fra NemID. Jeg brugte den nye MitID-app, hvor man med et enkelt swipe kan overføre penge eller logge ind på en digital selvbetjening. Som noget nyt får jeg eksempelvis besked, hvis nogen forsøger at logge ind på mit personlige MitID fra en ny enhed eller med en forkert adgangskode, fortæller serviceleder Lene Vangsgaard Andersen, Hvidbjerg Bank.

Hun blev den allerførste dansker, som benyttede MitID til at godkende en overførsel i netbanken, da Hvidbjerg Bank og BEC onsdag aften for første gang afprøvede den nye løsning med en rigtig bankoverførsel.

MitID er først og fremmest en app, hvor man med et swipe kan godkende for eksempel login eller betalinger. Hvis man ikke har mulighed for at bruge en app, kommer der også alternativer, eksempelvis en kodeviser eller kodeoplæser.

MitID er den “civile” del af det nye NemLog-in. Oprindeligt var planen, at NemLog-in skulle være klar til brug den 30. september 2021, men en forsinkelse betyder, at projektet først er færdiggjort den 1. juli 2022. Læs mere om løsningen hos Digitaliseringsstyrelsen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.