TeknologiTophistorie

Dansk app vinder Apple Design Awards

Den danske app Be My Eyes har vundet kategorien “Social Impact” under den årlige uddeling af Apple Design Awards.

Sent i aftes dansk tid præsenterede Apple vinderne af Apple Design Awards ved udviklerkonferencen WWDC. Danske Be My Eyes, som gør det muligt for seende frivillige at hjælpe blinde og svagtseende, blev vinder i kategorien “Social Impact.” 

Danske Be My Eyes gør det muligt for blinde og svagtseende at identificere genstande ved at parre dem med frivillige fra hele verden ved hjælp af deres kamera. App’en understøtter mere end 300.000 blinde og svagtseende brugere og mere end 4,5 millioner frivillige, fordelt på over 150 lande og over 180 sprog.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På app’ens facebook side kommenterer Be My Eyes prisen som bedste app ved Apple Design Awards 2021: 

“Vinderne af Apple Design Awards 2021 er netop blevet annonceret, og vi er meget begejstrede over at få prisen som årets bedste app i kategorien social impact! Vi var yderst beærede over blot at blive nominerede blandt alle disse fantastiske og innovative apps og er meget taknemmelige for Apple og App Store’s anerkendelse. I løbet af pandemien har Be My Eyes bevist, hvor stor en forskel det kan gøre for mennesker, der er blinde eller har nedsat syn, at få adgang til den bedste visuelle hjælp på afstand – og det er det, vi hver dag partnere og frivillige arbejder for at opnå. Tak igen til #AppStore for denne enorme anerkendelse og tillykke til alle vindere og nominerede – det er meget velfortjent!”

Det er ikke første gang, at danske programmører hædres under Apple Design Awards. I 2018 løb spillet Inside fra den danske spiludvikler PlayDead med en af priserne.

Her er alle vinderne af årets Apple Design Awards:

Inklusion

Vinderne i denne kategori giver en god oplevelse for alle ved at støtte folk med forskellige baggrunde, evner og sprog.

Artiklen fortsætter efter annoncen

AppVoice Dream Reader
Udvikler: Voice Dream LLC (USA)

Spil: “HoloVista
Udvikler: Aconite (USA)

Underholdning og sjov

Vinderne i denne kategori giver mindeværdige, spændende og tilfredsstillende oplevelser, som forbedres yderligere af Apple-teknologier.

Spil: “Pok Pok Playroom
Udvikler: Pok Pok (Belgien)

Artiklen fortsætter efter annoncen Disney+

Spil: “Little Orpheus
Udvikler: The Chinese Room (Storbritannien)

Interaktion

Vinderne i denne kategori byder på intuitive grænseflader og brugervenlige funktioner, der er skræddersyet til platformen.

App: CARROT Weather
Udvikler: Brian Mueller, Grailr LLC (USA)

Spil: “Bird Alone
Udvikler: George Batchelor (Canada)

Social indvirkning

Vinderne i denne kategori hjælper med at forbedre menneskeliv på en meningsfuld måde og bidrager til at løse væsentlige problemstillinger.

AppBe My Eyes
Udvikler: S/I Be My Eyes (Danmark)

Spil: “Alba
Udvikler: ustwo games (Storbritannien)

Visuelle effekter og grafik

Vinderne i denne kategori byder på imponerende billeder, flot tegnede grænseflader og animationer af høj kvalitet, som skaber et karakteristisk og sammenhængende tema.

AppLoóna
Udvikler: Loóna Inc (Hviderusland)

Spil: “Genshin Impact
Udvikler: miHoYo Limited (Kina)

Innovation

Vinderne i denne kategori giver en avanceret oplevelse via nytænkende brug af Apple-teknologier, der betyder, at de skiller sig ud i deres genre.

AppNaadSadhana
Udvikler: Sandeep Ranade (Indien)

Spil: “League of Legends: Wild Rift
Udvikler: Riot Games (USA)

Back to top button