ElbilerTophistorie

Dansk elbilsoplader får millionindsprøjtning

Tre danske milliardærer har puttet penge i Nerve Smart Systems, der udvikler en innovativ dansk elbilsoplader.

Er elbilsopladere, der kan gemme grøn strøm om natten og fylde det på elbiler om dagen, en god ide? Det synes i hvert fald tre danske milliardærer. De har investeret i den danske virksomhed Nerve Smart Systems, der laver en dansk elbilsoplader med netop denne egenskab.

Ladesystemet fra Nerve Smart Systems er forsynet med et batteri. Det kan både oplades med strøm fra solceller og fra elnettet – eventuelt overskudsstrøm fra vindmøller.

“Vores system giver en buffer mellem batteri og elnettet og hjælper nettet i balance, fordi laderen kan trække på batteriet, hvis der tryk på el-nettet,” forklarer Jesper Boie Rasmussen til finans.dk. Han grundlagde firmaet i 2016.

“Vores løsningen betyder også, at hvis en ladestander ikke bliver benyttet og batteriet er fuldt opladet, kan det give overskydende strøm til el-nettet,” forklarer han videre.

Systemet, der går under navnet TopChargE B-HPC, er skalerbart. Den mindste udgave kan levere op til 175 kW DC (500V @ 400A). Men ved at kombinere to, kan ladeeffekten hæves til 350 kW DC (1000V @ 400A). Dermed er den dansk elbilsoplader oppe blandt de hurtigste.

De tre danske milliardærer har samlet har kastet 20,4 millioner kroner ind i projektet. Penge, der skal bruges til at modne systemet.

En af de nye investorer er Nic. Christiansen Gruppen, der importerer, sælger og servicerer biler. Blandt andet Hyundai, Jaguar, Honda og kinesiske BYD. Herudover har tobaksfamilien Gundersen og tyggegummi-milliardærerne Bagger-Sørensen investeret i selskabet. Alle tre parter træder samtidig ind i ejerkredsen.

“Det er elbilopladerne, som er hovedårsagen til, at vi går ind i virksomheden. Den ligger i et forretningsområde, hvor vi godt kan se os selv,” siger adm. direktør i Nic. Christiansen Gruppen, Niels Vrist Bertelsen til finans.dk.

Man kan læse mere om Nerve Smart Systems og deres TopChargE B-HPC på hjemmesiden.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.