×
ElbilerTophistorie

Kinesiske BYD kommer til Danmark

Nu er det officielt. Kinesiske BYD kommer på markedet i Danmark. De første modeller ankommer til landet i oktober måned.

Endnu en kinesiske elbilsproducent har meldt sin ankomst på det danske marked. Nemlig kolossen BYD. De første biler forventes at komme til Danmark allerede til oktober og vil blive vist frem i en brand forretning i København.

BYD-forretningen i København åbner i løbet af efteråret 2022. Her vil man kunne opleve og prøvekøre modellerne.

Den kinesiske gigant har de sidste to år været tilstede i Norge, men ellers har aktiviteterne været koncentreret om hjemlandet. Giganten har to primære ben: Biler og elektronik. Bil-delen laver passagerbiler, busser, elcykler, lastbiler og endda gaffeltrucks. Elektronik-delen laver blandt andet solpaneler samt batterier til elbiler og mobiltelefoner.

BYD leverer blandt andet batterier til Teslas Gigafactory Berlin, hvor de bruges i Model Y.

I Norge har kineserne kun en enkelt personbil på spisesedlen, nemlig BYD Tang; en SUV med en rækkevidde på op til 528 kilometer. Den sælges for 620.000 NOK, hvilket svarer til 470.000 kroner.

Det lader dog til, at der kommer flere modeller til Danmark, muligvis hybrider eller plugin-hybrider.

Danske priser senere i august

En anden interessant model, der forhåbentlig kommer til landet, er BYD Seal, der er bygget som en direkte konkurrent til Tesla Model 3. Den er udstyret med de nye Blade-batterier, der også sælges til netop Tesla.

BYD Seal
BYD Seal er en direkte konkurrent til Tesla Model 3.

Det er Nic. Christiansen Gruppen, der bliver forhandler af det kinesiske mærke. Selskabet har allerede importen på Hyundai herhjemme. Via deres eksisterende forhandlernetværk vil de have ansvaret for både distribution, salg og eftersalgsservice for BYD personbiler i Danmark.

– BYD rummer alle de muligheder, som rigtig mange danskere efterspørger.  Det er teknologisk stærke biler, og sikkerheden er fuldt ud konkurrencedygtig. Samtidig kan bilerne leveres til priser, som gør, at de kan være attraktive for mange danske familier, siger Niels Vrist Bertelsen, administrerende direktør i Nic. Christiansen Gruppen.

– Vi glæder os til at løfte sløret for både bilmodeller, danske priser og en dansk BYD-hjemmeside som lanceres senere i august.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.