Pixel
Teknologi

Danske Bank laver MobilePay-alternativ til wearables

Med FastPay kan du betale for indkøb med en nøglering eller et armbåndsur.

This section contains some shortcodes that requries the Jannah Extinsions Plugin. Install it from the Theme Menu > Install Plugins.

[dropcap]D[/dropcap]anmark er Apple-land. Men på et område får amerikanerne læsterlige klø af lokal teknologi: Danske Banks MobilePay-løsning er langt mere populær end Apple Pay. Og nu vil Danske Bank bygge videre på successen med en ny betalingsløsning, der gør det muligt at betale for indkøb med personlige ejendele – for eksempel en nøglering. Løsningen hedder FastPay og er en variant af kontaktløs betaling.

– Når man betaler med FastPay, foregår det på præcis samme enkle måde, som når vi betaler med et kontaktløst kort. Her er det bare den genstand, men opbevarer sin Fastpay-chip i, man holder hen til terminalen, siger Morten Schwaner, der er chef for kort- og mobilbetalinger i Danske Bank i en pressemeddelelse.

Løsningen er Danske Banks bud på ikke at tabe terræn til wearables, som banken tror på bliver fremtiden.

– FastPay kan skubbe til den udvikling med wearables, da man ikke længere behøver at investere i et særligt ur eller lignende for at kunne betale kontaktløst uden brug af kort, siger Morten Schwaner.

FastPay
FastPay består af en betalingschip med indbygget antenne, som man kan placere præcis, hvor man vil.

 

Testperioden for den nye betalingsløsning begynder i denne måned i Danmark, Sverige og Norge. Der er endnu ikke sat dato på hvornår løsningen skal være klar til kunderne.

MobilePay blev lanceret for fem år siden og er ubestridt mobil betalingsløsning nummer et herhjemme. Den kværnede konkurrenten Swipp fra Nordea og Apple Pay har også svært ved at finde fodfæste herhjemme.

Kilde
Danske Bank