TeknologiTophistorie

Danskerne har verdensrekord i elektronik-genbrug

Danskerne har global rekord i at aflevere gammel elektronik til genbrug. Vi er også åbne overfor at købe genbrugte elektronikprodukter. 

Danskerne er gode til at genbruge elektronik. Det viser en ny Yougov-rapport, der undersøger vores forhold til elektronikprodukter og genbrug samt købsadfærd. Danskerne har faktisk rekord i at aflevere gamle elektronikprodukter til genbrug. Det gør to ud af fem (42 procent) af danskere mod et globalt snit på 26 procent.

Der er særligt danskere over 55 år som afleverer elektronikprodukter til genbrug (54 procent mod eksempelvis 21 procent af de 18-24-årige). De yngre danskere vælger i stedet at sælge deres aflagte elektronikprodukter.

Mange danskere er også åbne overfor at købe renoverede/genbrugte elektronikprodukter. Det vil sige brugte produkter, der enten er istandsat, eller hvor egnede komponenter tages ud og genbruges i andre produkter.

genbrug

Hver fjerde har tidligere købt renoverede/genbrugte elektronikprodukter. Særligt de 35-44-årige har benyttet sig af denne mulighed, nemlig 40 procent, mens 37 procent af danskerne ikke tidligere har købt renoverede/genbrugte produkter, men godt kunne finde på det i fremtiden. En tilsvarende andel af danskere hverken har eller kunne finde på at købe renoverede/genbrugte elektronikprodukter. Det er især danskere over 55 år, som svarer dette (45 procent).

Garantien tæller

I undersøgelsen spørges danskere, som ikke har købt elektronik i de seneste 12 måneder, hvilke faktorer der ville tilskynde dem mest til at købe renoverede/genbrugte elektronikprodukter.

Et års garanti er den faktor flest peger på (35 procent) tæt fulgt af pris (32 pris) og vished for produktet er grundigt testet (32 procent). Her peger 30% at de kunne være tilskyndet til at købe genbrugt elektronik, hvis produktet er 25% billigere end et tilsvarende nyt produkt. At produktet kan købes hos en pålidelig forhandler er også en vigtig faktor for 27%.

genbrug

Rapporten er baseret på en undersøgelse gennemført i september 2022. Alt i alt gennemførte Yougov mere end 19.000 interview på tværs af 18 markeder med udvalgte personer over 18 år. Rapporten, der hedder ’Consumer electronics: Safety and sustainability in 2023’ kan downloades her.

Denne artikel stammer fra iNPUTs søstermedie GRØN.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.