×
TeknologiTophistorie

De 10 største nyheder i iOS 17

Her er ti nye apps og funktioner i det kommende iOS 17, som vi ser specielt meget frem til.

Mandag aften præsenterede Apple-bossen Tim Cook Apple Vision Pro, der reelt er første gang Apple går ind i en ny produktkategori siden Apple Watch i 2015. Men der var også nyheder for os, der ikke har råd – eller lyst – til at lægge 30.000 kroner på disken for et sæt avanceredde VR-briller. Der var nemlig også gratis glæder i form af nye styresystemer, ikke mindst iOS 17 til iPhone.

Styresystemet er, som sædvanlig, spækket med nye funktioner og endda en helt ny app. Vi har forsøgt at skabe en liste over de ti nyheder, vi ser mest frem til. Dem kan du se herunder.

iOS 17 lanceres officielt hen på efteråret, typisk sammen med den nye generation af iPhones i september. Men er registreret udvikler kan du allerede nu hente en tidlig beta-udgave. Det anbefaler vi dog ikke, at du gør på din primære telefon, da betaer typisk er fyldt med fejl.

Kontaktplakater

Kontaktplakater.

Selve telefondelen har ikke ændret sig meget, siden den første iPhone blev sat på hylderne i 2007. Det vil Apple ændre på i år med ankomsten af iOS 17. Kontaktplakater er en mulighed for at lave din egen visuelle identitet, der vises til modtageren, når du foretager et opkald. Du kan tilføje både billeder og Memojis, ligesom du kan ændre på farver og tekst. Ikke ulig låseskærmen på iOS 16. Tredjeparts opkaldsapps vil også være i stand til at integrere kontaktplakater.

Standby

iOS 17
Standby.

Sidste år fik udvalgte iPhone-modeller Always On Displays. I år får de også noget at bruge det til. Standby-funktionen omdanner en vandret iPhone til et smart display a la Google Nest Hub. Den viser nyttige informationer, tilpasset efter dine egne behov. Den kan blandt andet vise fotos, widgets, kalender, ur og mere. Standby er ideel til brug, når iPhone står på et natbord eller køkkenbord.

Journal

Journal.

Med iOS 17 får du også en helt ny app, nemlig Journal, der er lavet som en slags digital dagbog. Den giver dig mulighed for at dokumentere dit liv ved hjælp af de data, der allerede er gemt på din iPhone. Du kan for eksempel tilføje billeder, musik, træning og andre spændende detaljer til dine dagbogsposter. Derudover vil enhedens kunstige intelligens give personlige forslag til mindeværdige øjeblikke at skrive om.

Live Voicemail

iOS 17
Live Voicemail.

I iOS 17 kan du få en transkription af beskeder på Voicemail. Altså en tekstudgave af den besked, der lægges på din telefonsvarer. Og hvis du spekulerer over, hvad det dog skal bruges til, så tænk, at du sidder optaget i et møde, når poden ringer. Lægges der en vigtig besked, ved du straks hvad det handler om, så du kan forlade mødet og acceptere samtalen.

Interaktive widgets

Interkative widgets.

I iOS 17 er widgets ikke længere bare smarte knapper, der åbner specifikke apps. Nu kan de også udføre opgaver. Det betyder, at du kan gøre ting direkte fra startskærmen, såsom at afkrydse et element på en liste eller slukke et lys gennem Home-app’en – uden at gå ind i nogen af apps’ene . Du kan også bruge interaktive widgets til at slå musik eller podcasts til/fra.

SharePlay i bilen

iOS 17
SharePlay.

Her er en nyhed, der enten kan løse problemer – eller skabe dem. Muligheden for at flere personer kan styre musikanlægget i bilens CarPlay-system. Apple fortalte at: “Nu gør SharePlay det nemmere for alle at styre musikken i bilen – også passagerer på bagsædet – så alle kan spille deres yndlingsmusik og bidrage til det, der afspilles”.

Klistermærker overalt

Live Stickers.

iMessage får betydelige opdateringer med iOS 17, inklusive nye emoji-klistermærker og muligheden for at lave Live Stickers ud fra egne fotos. Brugere kan også tilføje effekter til Live Stickers, og en ny skuffe i tastaturet placerer alle dine klistermærker ét sted for lettere adgang på tværs af iOS.

NameDrop

NameDrop.

AirDrop får også nye interessante funktioner i iOS 17. En af dem er NameDrop, der gør det muligt at udveksle telefonnumre og email-adresser ved at holde to telefoner tæt på hinanden. Den anden person vil også se en kopi af din kontaktplakat. NameDrop virker i øvrigt også med Apple Watch.

Men der er mere. Ved at bruge den samme bevægelse, som du ville med NameDrop, kan du også begynde en SharePlay-session. På den måde kan du dele musik, tv-shows eller andre ting. I kan også sende filer til hinanden på samme måde. I et andet sjovt twist kan du fortsætte AirDrop-sessioner, selv når du går uden for rækkevidde. Når du gør det, fortsætter en overførsel via Wi-Fi.

Profiler i Safari

OS 17 introducerede en spændende ny funktion i Safari, nemlig profiler. Disse profiler giver dig mulighed for at holde dine browseraktiviteter adskilt, alt efter om du er på job eller derhjemme. Ved at oprette forskellige profiler kan du nemt skifte mellem browserhistorik, udvidelser, fanegrupper, cookies og favoritter. Ikke overraskende synkroniseres profiler på tværs af forskellige enheder, såsom iPad og Mac.

FaceTime videotelefonsvarer

Der bliver også føjet nyheder til FaceTime. For det første kommer FaceTime for første gang som app til Apple TV, så du kan føre samtaler via fladskærmen. Du optages af kameraet i din iPhone, mens alle andre dukker op på tv’et.

For det andet kan du tilføje “reaktioner”. Ved at bevæge hænderne på bestemte måder kan du fylde kamerarammen med 3D augmented reality-effekter som hjerter, konfetti, fyrværkeri og meget mere. Se det som avancerede live-video emojis.

Sidst kan du nu lægge videobeskeder til modtageren, hvis denne ikke svarer på et FaceTime-opkald. Dine beskeder kan også afspilles på Apple Watch.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.