×
Gadgets

De Radikale vil forkæle elbilerne

Hvis flere mennesker skal vælge elbil kræver det særregler, mener De Radikale, der er klar til at favorisere elbilerne, hvis partiet kommer i regering igen. Miljø- og klimaminister Rasmus Helveg Pedersen vil indføre en grøn nummerplade til elbiler. Den skal give adgang for elbiler til at køre i busbanerne og parkere gratis de steder, hvor det i dag koster penge.

Derudover mener han, at der skal være tvungen installation af ladestationer ved nybyggeri, så der altid er mulighed for at lade elbilen op.

“Det er alt sammen lidt sukker på skeen, som skal gøre det mere attraktivt at købe en elbil,” siger Rasmus Helveg Pedersen til DR.

Han har hentet ideen fra Norge, hvor elbiler allerede må køre i busbaner og parkere gratis. I Norge er elbiler samtidig både fritaget for afigifter og moms – men den gulerod har De Radikale dog ikke planer om at indføre herhjemme.

Ifølge Dansk Elbil Alliance kører der blot i underkanten af tre tusinde elbiler rundt på danske nummerplader. Sidste år blev der for eksempel bare solgt 968 elbiler i Danmark. I Norge var der ved årsskiftet indregistreret 38.000 elbiler.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.