×
TeknologiTophistorie

Knapt 1 million har fået digitalt kørekort

Alene det første døgn blev det digitale kørekort hentet mere ned på mere end 500.000 mobiltelefoner, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Allerede efter få timer røg det digitale kørekort fra Digitaliseringsstyrelsen til tops på hitlisterne hos både App Store og Google Play Store. Og har ligget der lige siden. Alene det første døgn blev app’en hentet ned mere end en halv million gange. Helt præcist 525.781 gange. Det skriver Ritzau ifølge ITWatch.

Kørekort app’en blev frigivet den 24. november og ved udgangen af måneden var den installeret på 737.215 mobiltelefoner, oplyses det. Her tre dage senere må det formodes, at tallet nærmer sig den runde million.

– Det viser tydeligt, at der i befolkningen er efterspørgsel efter et digitalt alternativ til det fysiske kørekort, siger transportminister Benny Engelbrecht (S) i en kommentar.

Det digitale kørekort er bare første skridt; i løbet af 2021 er det planen, at også det gule sundhedsbevis skal udkomme i en app-udgave. Udviklingen af Kørekort app’en har kostet 45 millioner kroner og den har været undervejs siden 2018.

Herhjemme erstatter den fuldstændigt det fysiske kørekort, men kører man på skiferie i udlandet kræves det fysiske kort fortsat, for Kørekort app’en er ikke gyldig uden for landets grænser. Benny Engelbrecht håber dog, at det på sigt kan blive anerkendt i hele EU.

Kørekort-app’en kan hentes her til iPhone og til Android-telefoner.

Fakta om det digitale kørekort

  • Kørekortet bliver det første ID-bevis i Danmark, der bliver digitalt. I løbet af 2021 lanceres også det gule sundhedskort i en digital udgave.
  • Ved fremvisning af kørekort-appen til politiet, vil politiet scanne den indbyggede QR-kode for at bekræfte gyldigheden.
  • QR-koden er dynamisk, hvilket både højner sikkerheden og giver mulighed for, at politiet kan se fotoet i egen app – uden at man er nødt til at give sin telefon til betjenten.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.