×
TeknologiTophistorie

Disney bygger robot der efterligner menneskers mimik

Og ja, den er super skræmmende...

Disney er måske mest kendt for søde, små animerede dyr og Anders And og Mickey Mouse og den slags – men de har også gang i helt andre ting. Eksempelvis har de ifølge Gizmodo nu udviklet en robot der er, skal vi ikke bare være ærlige, noget af det mest creepy, du kommer til at se denne Halloween.

Følger dig med blikket

Pointen med den nye robot er, at den skal kunne have samme mimik som et menneske, og når du ser videoen vil du se, at det faktisk langt hen ad vejen er lykkedes for Disney at lave en robot, der – når den bare sidder stille og “kigger” – virkelig ligner et menneske. Robotten i denne video siger ikke noget – den sidder der bare. Og alligevel er det enormt imponerende og vil kunne gøre fremtidens robotter væsentlig mere realistiske.

Ingen hud

Robotten i videoen er ikke “beklædt” med hud, hvilket får den til at virke ualmindeligt uhyggelig – den ligner en slags zombie fra Living Dead med dens stirrende øjne og blottede tænder. Ikke desto mindre kan man sagtens forestille sig, at den vil være enormt livagtig når den får hud på ansigtet.

Disney World, here I come

For Disney giver det rigtigt god mening at bygge en robot med så levende mimik – deres parker er nemlig fyldt med såkaldt animatronics robotter – altså robotter der ligner figurer, og som bevæger sig. Der er dog også mange andre, potentielle muligheder for teknologien – for eksempel kunne man forestille sig, at det kunne bruges i forhold til ældre og demente der vil kunne interagere mere naturligt med de robotter der formentlig kommer til at omgive dem i fremtiden.

Se den lidt skræmmende video herunder – hvis du tør.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.