×
ElbilerTophistorie

Easee klar med ny ladeboks til august

Efter salgsforbud og ballade med den eksisterende ladeboks, håber kriseramte Easee at kunne lancere en helt ny ladeboks i næste måned.

Den norske virksomhed Easee har fået store problemer efter at svenske Elsäkerhetsverket nedlagde salgsforbud mod selskabets ladeboks i marts måned. De risikerer nemlig et totalt salgsforud i hele EU. Derfor håber Easee at have en ny ladeboks, som tilfredsstiller kravene fra svenskerne, klar tidligst i august måned.

Ladeboksen skal tilbydes som et alternativ til de eksisterende produkter. Det skriver Teknisk Ukeblad.

– Vi havde egentlig håbet at lancere inden sommer, men vi vil ikke lancere noget, før det er hundrede procent i orden i forhold til den nuværende dokumentation. Så vi venter stadig på nogle testrapporter. De vil højst sandsynligt være klar til lancering i august-september, siger marketingchef i Easee, Martin Langeland til mediet.

Den nye boks skal kunne benyttes til både hjemmeladning og til større installationer, såkaldt systemladning, oplyses det.

Easee afskedigede i marts 138 medarbejdere på grund af det svenske salgsforbud. Selskabet har flere gange bedt den svenske domstol om en midlertidigt suspension af salgsforbuddet. Uden held.

Da ingen andre EØS-lande, herunder Norge, har gjort indsigelse mod konklusionen fra Elsäkerhetsverket, er Easee forpligtet til at følge op på beslutningen i hele EØS. Det kan i værste fald betyde et totalt forbud mod salg i Europa, Island, Liechtenstein og Norge.

Læs mere: Norge dumper også Easee-ladeboksen.

Ifølge Teknisk Ukeblad er den kriseramte virksomhed gået fra en milliardbutik med omkring to milliarder kroner i omsætning sidste år, til næsten et helt stop i omsætningen. Nu leder selskabet efter 300 millioner kroner i kapital inden efteråret.

Ladeboksen er fortsat til salg i Danmark og ganske lovlig både at installere og bruge, da den danske Sikkerhedstyrelse ikke har fundet nogen grund til anmærkninger.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.